Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Slecht geslapen? Eet chocolade

Wie slecht geslapen heeft, grijpt de volgende ochtend al snel naar een kopje koffie. Ok, dat helpt een beetje. Maar wist je dat er ook een ander heerlijk bruin goedje heel goed is tegen slaaptekort? Tromgeroffel...: chocolade. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zoud...

Slecht geslapen? Eet chocolade

Wie slecht geslapen heeft, grijpt de volgende ochtend al snel naar een kopje koffie. Ok, dat helpt een beetje. Maar wist je dat er ook een ander heerlijk bruin goedje heel goed is tegen slaaptekort?

Tromgeroffel...: chocolade. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden (antioxidanten) in een reep chocola dat vermoeide gevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Pure chocola

De cacao zou bovendien een positief effect op de hersen hebben: je geheugen wordt beter en je kunt beter nadenken. Dat bleek bij de proefpersonen die meededen aan het 'choco' onderzoek.

Overigens is een stukje (of meerdere stukjes) van een reep pure chocolade het beste. Die is het meest rijk aan flavanoïden. Meer fan van melk, ook geen probleem, maar pas een beetje op met het suikergehalte.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in