Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rimpels wegwerken op foto's? Geen dénken aan, vond Audrey Hepburn

Ze bezit een paar vroegere schatten van haar beroemde grootmoeder: een witte linnen teddybeer, een paar kasjmieren truien van Ralph Lauren en een ketting met zeventien gouden harten. Maar volgens Audrey Hepburns kleindochter Emma Ferrer, was het vooral haar innerlijke schoonheid in plaats van de ...

Rimpels wegwerken op foto's? Geen dénken aan, vond Audrey Hepburn

Ze bezit een paar vroegere schatten van haar beroemde grootmoeder: een witte linnen teddybeer, een paar kasjmieren truien van Ralph Lauren en een ketting met zeventien gouden harten. Maar volgens Audrey Hepburns kleindochter Emma Ferrer, was het vooral haar innerlijke schoonheid in plaats van de chique bezittingen, die haar oma uniek maakten.

“Ik zou zo graag willen dat ik haar had gekend, omdat iedereen die haar heeft ontmoet, zegt dat ze nog liever en stralender was dan in haar films", zegt Emma (23), dochter van Audreys zoon Sean Ferrer in People magazine.

Vraag Emma naar haar favoriete anekdote over haar grootmoeder, en ze vertelt er een die "echt Audreys definitie van schoonheid belichaamt." 

Lees ook: Deze 9 stijlregels van Audrey Hepburn zijn nog altijd helemaal van nu

Haar speciaalste foto

“Tegen het einde van haar leven, werd mijn oma door het American Photomagazine gevraagd om haar favoriete foto van zichzelf te kiezen voor een special; andere beroemdheden kregen hetzelfde verzoek. Audrey koos deze foto (zie boven), die John Isaacs - een fotograaf voor de Verenigde Naties en National Geographic - had gemaakt van haar, samen met een kind, tijdens een van haar reizen voor Unicef."

'Waag het niet om mijn rimpels weg te poetsen'

“Ze houdt het kind in haar armen en samen lachen ze", zegt Emma, die zelf schildert, acteert (hoe kan het ook anders) en een junior ambassadeur is voor vluchtelingenorganisatie UNHCR. “Fotograaf John belde haar op en vroeg mijn oma of hij de foto misschien een beetje moest photoshoppen, omdat er nogal wat rimpels zichtbaar waren. Ze zei tegen hem: 'Waag het niet om ook maar een van die rimpels weg te poetsen, ik heb elke rimpel verdiend." 

Audrey Hepburns kleindochter Emma Ferrer (23)

Nooit ofte nimmer

“Mijn oma heeft geen seconde nagedacht over plastische chirurgie", aldus Emma, die - samen met haar vader - werkt aan een stijlboek, geïnspireerd op Audrey, dat volgend jaar verschijnt. "Voor haar waren rimpels symbolen van ouder worden, ervaring en wijsheid."

Bron: Town and Country Magazine