Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rimpel hier, rimpel daar: 5 x tips weg met die 'oude' nek

De huid in je hals is erg dun, daarom kunnen er al snel tekeningen van veroudering verschijnen: een rimpel (of vouw) hier of rimpel daar dus. Gelukkig zijn er tips die je nek in no time jonger maken. Ja, echt zelfs tien jaar jonger. 1. Let op je houding Allereerst is het heel belangrijk om op de ...

Rimpel hier, rimpel daar: 5 x tips weg met die 'oude' nek

De huid in je hals is erg dun, daarom kunnen er al snel tekeningen van veroudering verschijnen: een rimpel (of vouw) hier of rimpel daar dus. Gelukkig zijn er tips die je nek in no time jonger maken.

Ja, echt zelfs tien jaar jonger.

1. Let op je houding

Allereerst is het heel belangrijk om op de houding te letten. Probeer je hoofd zo recht mogelijk te houden op een dag. Dat lukt natuurlijk niet altijd, omdat we vaak naar een scherm turen of verdiept zijn in een boek, maar word er bewust van. Zet je laptop bijvoorbeeld op ooghoogte, dit voorkomt rimpels.

2. Masker van banaan

Een masker voor je nek bestaat ook. Je kunt er zelfs eentje zelf maken, het 'prutje' belooft wonderen. Je maakt het heel eenvoudig met banaan, honing, eiwit en olijfolie.

Mixen

Doe 1 rijpe banaan, 1 eiwit en een theelepel honing in een kom en mix het tot een glad mengsel. Doe het vervolgens op je gezicht en laat het een kwartier zitten. Spoel het dan met veel koud water af. Je straalt! O ja, doe dit wel een keer per week.

3. Brrrr....

Ijsblokjes in je nek, daar lopen de rillingen van over je lijf. Toch is het enorm goed voor de versteviging van je huid. Doe drie ijsklontjes in een doek en wrijf ze zo'n tien minuten over de huid van je hals. Doe dit drie keer per week.

4. Zonnebrand

De zon is een boosdoener. Zorg daarom altijd dat je niet alleen je gezicht, maar ook je hals goed in smeert. Een huid die geregeld schade oploopt van de zon, oogt al snel jaren ouder. Pak een zonnebrand met factor dertig of vijftig.

5. Lekker smeren

Gebruik een goede vochtinbrengende crème om je nek te beschermen. Smeer het niet zomaar op, maar doet dit middels een opwaartse massage. Probeer dit elke avond voordat je naar bed gaat te doen. 

Bron: Het Laatste Nieuws/Gezonderleven Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in