Penhaligon's introduceert nieuw parfum

Penhaligon's introduceert nieuw parfum

Turkse rozen en warm leer in een flesje.

Penhaligon's is een Brits parfuminstituut: opgericht in 1870 door William Henry Penhaligon, die het tot de persoonlijk parfumeur van koningin Victoria schopte. Het is nog altijd trés chic, met bijzondere geuren.

Penhaligon's introduceert nieuw parfum

De Trade Routes collectie uit 2014 – een geurcollectie die een ode is aan de exotische ingrediënten die aan het einde van de 19de eeuw in Londen arriveerden – is uitgebreid met een update van een van hun bestsellers: Halfeti Leather, genoemd naar het stadje waar de rozen zo diep rood bloeien dat het bijna zwart lijkt.

Penhaligon's introduceert nieuw parfum

Het is door parfumeur Christian Provenzano geïnspireerd op 'de natuurlijke rijkdom van Halfeti'. Oriëntaals en kruidig, dus met bergamot en artemisia, gemengd met een klein beetje jasmijn en veel roos om over te gaan in vanille, sandelhout, leer, oud, amber en patchoeli. Het is een opmerkelijk warme, troostrijke geur en veel dieper dan het originele Halfeti dat meer tegen grapefruit en Levantijnse specerijen aanschurkt.

Penhaligon's introduceert nieuw parfum

Halfeti Leather is een mooie aanvulling op Empressa (geïnspireerd op zijde), Lothair (een ode aan exclusieve thee), Levantium (hout en groen) en As Sawira (naar de eerste zeehaven in Marokko). De Trade Routes parfums kosten € 230 voor  100 ml.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in