Parfumwereld ontdekt de kansen van upcycling

Parfumwereld ontdekt de kansen van upcycling

We zetten de beste duurzame label even voor je op een rij. 

Ook in de parfumwereld blijkt het duurzamer te kunnen, zo blijkt uit Eau Rose Eau de Parfum, de nieuwste aanwinst van Diptyque.

Parfumwereld ontdekt de kansen van upcycling

Het is een mengeling van damascena en centifolia rozen, met firad rozenextract. Alom rozen, dus, maar wel met een duurzame twist, want bij de productie wordt tijdens het distillatieproces gebruikt gemaakt van damascena-rozenwater dat anders zou zijn weggegooid.

Parfumwereld ontdekt de kansen van upcycling

De geur is samengesteld door bloemist Maurice Harris en ook te verkrijgen in vier geurkaarsen die zijn genoemd naar de geurnoten die onder al die rozen zitten: Roses, Camomille, Litchi en Artichaut.  

Diptyque is een van de grotere namen die investeert in duurzamere productie, wat kleinere parfumlabels lopen voor in deze trend.

  • Zo heeft Abel Odor 100% natuurlijke (huis)geuren van duurzaam gekweekte ingrediënten.
  • Laboratory Perfums werkt met natuurlijke oliën van bloemen, kruiden en geurige botanicals en is duurzaam tot de verpakking toe.
  • Floral Street is het duurzame label van Michelle Feeney die naam maakte bij MAC en Crème de la Mer.
  • Ffern produceert parfums op seizoensbasis (dus in de lente geen geuren met zonnebloem, bijvoorbeeld) met lokaal gekweekte ingrediënten, in kleine oplages om verspilling tegen te gaan.
  • Clean Reserve is als sinds de oprichting in 2003 volledig transparant over de gebruikte ingrediënten (vegan, dierproefvrij, non-toxic) en alles aan de verpakking is te recyclen.
  • Sana Jardin is niet alleen duurzaam, maar ook sociaal bewust en helpt de Marokkaanse vrouwen die de ingrediënten plukken financieel onafhankelijk te worden door hen te leren nieuwe producten te maken van de delen van de oogst die niet gebruikt worden voor de parfums en die te verkopen. Ze mogen de volledige winst hiervan houden en het gaat verspilling tegen.

Andere 'groene' parfums vind je bij Buly 1803, Bamford, Henry Rose, Heretic, Le Labo en Timothy Han.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in