Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Op zoek naar de perfecte nude lipstick? Werp even een blik in je beha

'Kies niet te dicht bij je huidskleur, dat maakt oud.' Nude is een populaire kleur lipstick: heel natuurlijk, maar tegelijk lastig om te vinden in de juiste teint voor jou. Te donker en het is het net niet, te licht en je ziet eruit alsof je met een beige kwast bezig bent geweest. Beauty-redactri...

Op zoek naar de perfecte nude lipstick? Werp even een blik in je beha

'Kies niet te dicht bij je huidskleur, dat maakt oud.'

Nude is een populaire kleur lipstick: heel natuurlijk, maar tegelijk lastig om te vinden in de juiste teint voor jou. Te donker en het is het net niet, te licht en je ziet eruit alsof je met een beige kwast bezig bent geweest.

Beauty-redactrice Sophie van Nina weet raad. "De ideale nude-kleur is een kleur die één of twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur," zegt ze. "In de meeste gevallen is dat precies de kleur van je tepelhof."

"Als je een nude-kleur gebruikt die dichter bij je huidskleur aanleunt, ga je ouder lijken dan je bent en je lippen juist verstoppen. De kleur van je tepelhof heeft trouwens dezelfde ondertoon als je huidskleur, waardoor die kleur gegarandeerd goed matcht met je teint.”

Om opgetrokken wenkbrauwen in de winkel te voorkomen kun je vooraf even een foto nemen of teststrepen op je onderarm zetten om thuis in alle rust te vergelijken.

Goed om te weten: door de jaren heen veranderen je tepels van kleur. Door een zwangerschap kunnen ze donkerder worden, na de overgang zijn ze vaak lichter. Dan kun je het beste even een nieuwe kleurcheck doen.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in