Op vliegvakantie? Zo hou je je huid blij vanuit je vliegtuigstoel!

Op vliegvakantie? Zo hou je je huid blij vanuit je vliegtuigstoel!

Vijf gouden tips.

Er is haast geen heerlijker gevoel dan op je vakantiebestemming uit het vliegtuig stappen. Straks zit je op het terras voor een fijn diner! Maar je huid is meestal verre van blij met zo'n vliegreis. Zo zorg je dat je wel een beetje glowy aan je vakantie begint.

1 – Een goede voorbereiding is het halve werk

In het vliegtuig droogt je huid ontzettend snel uit. Doe daarom de avond voor je vliegt alvast een hydraterend maskertje en een goede hydraterende nachtcrème op. Op de ochtend van je vlucht een oogmaskertje is perfect, net als een vitamine C-serum en natuurlijk een moisturizer. Die beschermen je een groot deel van de dag.

Op vliegvakantie? Zo hou je je huid blij vanuit je vliegtuigstoel!

2 – Goed blijven drinken (nee, geen wijn)

De saaiste skincaretip ooit is ook direct de beste. Zorg dat je water blijft drinken voor, tijdens en na je vlucht. Hydrateren doe je toch het best van binnenuit. En van alcohol raak je alleen maar verder uitgedroogd.

Op vliegvakantie? Zo hou je je huid blij vanuit je vliegtuigstoel!

3 – Smeer je (onder)weg

Geen model of celebrity die niet gewapend met een toilettas het vliegtuig in stapt, en dat kun jij natuurlijk ook. Wil je een uitgedroogd vlieggezicht voorkomen, dan is het fijn als je ook in je stoel zelf nog eens smeert. Een hydraterende mist is handig, maar wil je iets kleiners mee dan kies je voor een potje (gel)crème. Heb je echt een lange vlucht voor de boeg, dan is een sheetmask aan te raden. O, en vergeet ook je lippenbalsem niet.

4 – Blijf in beweging

De kans dat je na een vliegreis vocht vasthoudt is groot. Dat komt vooral omdat je weinig beweegt. De oplossing is simpel: sta regelmatig even op, loop naar het toilet, loop door het gangpad, strek je uit. Om je lymfeklieren een verder handje te helpen kun je jezelf ook een gezichtsmassage geven tijdens je vlucht. Je zit toch maar te zitten. Dat doe je bijvoorbeeld zo. 

5 – Let op wat je in je mond stopt

Fatsoenlijk eten in het vliegtuig is moeilijk tenzij je zelf iets meeneemt. En het is ook verleidelijk, de nootjes, chips, sandwiches en vliegtuigmaaltjes die nou eenmaal bij de prijs zijn inbegrepen. Maar hoe zouter je eet, hoe meer vocht je vast gaat houden. Ga voor ongezouten noten, neem je eigen fruitsalade mee en eet voor vertrek het liefst een maaltje met goede vetten en veel eiwitten.

Eenmaal aangekomen? SPF op, goed blijven smeren en je huid vooral lekker loslaten. Enjoy!

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in