Omgekeerd je haren wassen, is dat wat?

Omgekeerd je haren wassen, is dat wat?

De 'reverse wash' zou een uitkomst zijn bij fijn haar.

Natmaken, twee keer wassen met shampoo, uitspoelen, conditioner, uitspoelen en klaar. Dat zal voor de meeste mensen de volgorde van haren wassen zijn. In het land der beautyhacks (lees: Tiktok) doet nu de 'reverse wash' de ronde.

@galkrohn I saw hair queen @audreyvictoria_ try this & I’m intrigued ? #hairtok #hairwash #haircareroutine #hairroutine #shampoo ♬ MMM MMM (feat. ATL Jacob) - Kali

Hierbij begin je met de conditioner op nat haar en neem je ook de haaraanzet en hoofdhuid mee. Het idee erachter is dat conditioner het haar verzwaart, waardoor je – zeker als je fijn haar hebt -  na gebruik veel minder volume en bounce hebt. Door eerst conditioner te gebruiken, die in te laten trekken en het haar daarna te wassen, was je de conditioner eruit voor die de kans krijgt het haar te verzwaren.

Daarnaast zorgt conditioner voor een beschermend laagje om de haren, zodat sterk ontvettende shampoos het haar minder kunnen beschadigen en uitdrogen. Omgekeerd wassen zou vooral effectief zijn bij fijn, dun en futloos haar en haar dat snel vet wordt. Je moet het een paar weken in de nieuwe volgorde doen om optimaal resultaat te zien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in