Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

O jee, verbrand door de zon? 5 x praktische tips tegen de pijn

Te lang in de zon gezeten, onvoldoende bescherming gebruikt en nu een zo'n gloeiende rood verbrande huid? Au! Het is uiteraard beter om verbranding te voorkomen, maar gelukkig zijn er ook tips om de pijn te verzachten als die hete zon je te pakken heeft gekregen. 1. Koud bad Het klinkt niet echt ...

O jee, verbrand door de zon? 5 x praktische tips tegen de pijn

Te lang in de zon gezeten, onvoldoende bescherming gebruikt en nu een zo'n gloeiende rood verbrande huid? Au!

Het is uiteraard beter om verbranding te voorkomen, maar gelukkig zijn er ook tips om de pijn te verzachten als die hete zon je te pakken heeft gekregen.

1. Koud bad

Het klinkt niet echt heel lekker, maar het helpt wel. Ga in een verkoelend bad zitten (niet al te koud natuurlijk) en doe daar één van de volgende ingrediënten in: baking soda, want dit helpt tegen roodheid.

Om ontstekingen te voorkomen kun je het beste appelciderazijn in het water doen. Klinkt vies allemaal, maar het verzacht de pijn.

2. Yoghurt of karnemelk

Zuivel doet wonderen. Karnemelk of yoghurt helpen tegen de pijn, dus verkoel je huid met dit zuiveltje.

3. Scheerschuim

Oké, het is niet wetenschappelijk bewezen. Maar uit verschillende onderzoeken (over zonnebrand) komt toch steeds dit product van je man naar voren: scheerschuim. Waarom het zou helpen? De menthol die vaak in de schuim zit, verkoelt je huid.

4. Paracetamol

Het ligt voor de hand, maar dit middel heb je altijd wel in huis: paracetamol of ibuprofen. Het helpt tegen de pijn en voorkomt ontstekingen.

5. Honing

Het is een beetje plakkerig, maar ook deze zoetmaker heeft bijna iedereen in huis. Smeer het op de plekken waar het pijn doet. Door honing worden huidcellen sneller vervangen, waardoor de pijn snel minder wordt.

Bron: PlusOnline Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in