Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nog geen kerstgeur? Nouveau tipt Bottega Veneta

Drie vragen aan parfumeur en 'topneus' Amandine Clerc-Marie. Zeg maar dág tegen je winterdip, want midden in december waan je je even hartje zomer – dat is het effect dat het Bottega Veneta parfum Illusione op je heeft. Iets met een Italiaanse zomerdag, een briesje en rust. Illusione is er in een...

Nog geen kerstgeur? Nouveau tipt Bottega Veneta

Drie vragen aan parfumeur en 'topneus' Amandine Clerc-Marie.

Zeg maar dág tegen je winterdip, want midden in december waan je je even hartje zomer – dat is het effect dat het Bottega Veneta parfum Illusione op je heeft. Iets met een Italiaanse zomerdag, een briesje en rust. Illusione is er in een lichte, frisse geur voor vrouwen en in een houtachtige citrusversie voor mannen. Drie vragen aan parfumeur Amandine Clerc-Marie die samen met Annick Menardo de geuren samenstelde.

Hoe is dat nu, een parfum samenstellen?

Amadine: "Ik vind het veel lijken op architectuur: je moet een solide basis hebben om een structuur op te bouwen en je werkt aan iets dat emotie moet opwekken. Omdat mijn moede in de parfumindustrie werkte, ben ik vertrouwd met geuren en door mijn werk weet ik veel van de technische kant. Maar vlak ook intuïtie niet uit: soms moet je je hart volgen. En ik ben erg visueel ingesteld, het totaalplaatje van verpakking en geur moet kloppen."

Ben je er altijd mee bezig?

Amandine: "Ik reis heel veel met mijn gezin en dan let ik automatisch ook op wat ik ruik, maar het gaat me dan vooral om mijn zonen de wereld te laten zien. Ik hou erg van samen reizen omdat we ons dat zo één voelen als gezin en tegelijk volkomen verloren in een vreemd universum. Motorfietsen zijn bij ons een familietraditie. Ik verander graag van omgeving dus we verhuizen en renoveren heel veel. Geuren zijn belangrijk voor me, maar ik ben ook verslaafd aan mooie schoenen en handtassen, ik schuim graag rommelmarkten af, er is méér. Maar goed, als ik een roos zie, moet ik eraan ruiken. Het is een magische, majestueuze bloem met talloze verschillende facetten."

Hoe zou je Bottega Veneta Illusione voor haar omschrijven?

Amadine: "Als een zomerdag aan de Italiaanse kust. Energieke topnoten van bergamot en zwarte bes geven een aromatische vonk, die doet denken aan de lichtheid en de transparantie van water. Vrouwelijke oranjebloesem en plantaardige groene vijg in het bloemige hart veroorzaken een warme bries om de compositie verder te benadrukken. De basis is verankerd door een basis van olijfhout en tonkaboon. Het is een heel sensuele geur, dat zie je ook terug in de campagne."

Foto's (c) Bottega Veneta

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in