Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe niche parfums van Masque Milano

Voor wie zich graag bijzonder parfumeert. Het Italiaanse parfumlabel Masque Milano heeft een nieuwe collectie uitgebracht: Le Donne di Masque, met daarin twee parfums, Petra en Dolceacqua. Petra, genoemd naar de Jordaanse stad in de rotsen, is gemaakt door parfumeur Cécile Zarokian met bergamot, ...

Nieuwe niche parfums van Masque Milano

Voor wie zich graag bijzonder parfumeert.

Het Italiaanse parfumlabel Masque Milano heeft een nieuwe collectie uitgebracht: Le Donne di Masque, met daarin twee parfums, Petra en Dolceacqua.

Petra, genoemd naar de Jordaanse stad in de rotsen, is gemaakt door parfumeur Cécile Zarokian met bergamot, mandarijn, roze peper, jasmijn en lumqaimat (dat schijnt een gefrituurde dumpling te zijn – hmm) en verder de usual suspects aan roos, patchoeli en amber. Het is een geur die je volgens Zarokian 'terugbrengt in de tijd, naar een film van Bogart, waarin je verschijnt in een zijden jurk als een aquarel in de regen'. Calm down, dear.

Dolceacqua is samengesteld door parfumeur Delphine Thierry, met elementen als een zeebriesje, lelietjes van dalen, klimop,  mimosa, amandelbloesem en musk. Het verhaal dat hier bij hoort begint 'om acht uur 's ochtends in Nice. Zon en licht verkeer op de Promenade de Anglais.' En verder iets met een cabrio, een picknick als ontbijt waarbij beaujolais wordt geschonken en een vrouw die er in een jurk van de markt uitziet als a million dollars.' Tant de bruit, zou Cissy van Marxveldt zeggen ? 

De geuren komen uit in limited editions ter ere van het 10-jarig bestaan van Masque Milano en zijn verkrijgbaar via Parfumaria.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in