Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nicole Kidman (50): 'Botox gebruik ik niet meer, ik kan nu mijn voorhoofd weer bewegen'

In juni werd ze vijftig, actrice Nicole Kidman. En ze heeft besloten een boekje open te doen over plastische chirurgie: "Ik heb van alles gebruikt, maar of het uiteindelijk ook echt heeft gewerkt? Ik vind van niet." De Australische actrice sprak maandag met het magazine TV Week over haar nieuwe r...

Nicole Kidman (50): 'Botox gebruik ik niet meer, ik kan nu mijn voorhoofd weer bewegen'

In juni werd ze vijftig, actrice Nicole Kidman. En ze heeft besloten een boekje open te doen over plastische chirurgie: "Ik heb van alles gebruikt, maar of het uiteindelijk ook echt heeft gewerkt? Ik vind van niet."

De Australische actrice sprak maandag met het magazine TV Week over haar nieuwe rol (ze speelt een adoptiemoeder in de prijzen-winnende televisieserie Top Of The Lake: China Girl), maar was ook opvallend openhartig over haar 'verjongende avonturen' door de jaren heen.

Geen taboe

Nicole Kidman zit naar eigen zeggen momenteel 'in de boei van haar carrière'. Als haar gevraagd wordt hoe het voelde om vijftig te worden, zegt de Hollywood-veterane dat het beslist niet iets is wat ze geheim wilde houden. 

Dan bedenken we toch zelf een serie?

"Ik ben juist blij dat ik vijftig mág worden. Ik ga dat ook zeker niet verbergen", verklaarde de actrice. De moeder van vier kinderen voegde eraan toe dat ze juist de waarde van deze leeftijd omarmt. Ze haalde ook de populaire tv-serie Big Little Lies aan - waarin Nicole is te zien - als voorbeeld hoe oudere vrouwen zélf interessante series bedenken; als gevolg van het feit dat er voor hen nauwelijks interessante rollen zijn.   

Samen met Reese

"We creëerden met deze serie onze eigen kansen, en gaven vervolgens rollen aan onze vriendinnen", beschrijft ze Big Little Lies, het project dat ze samen met actrice Reese Witherspoon (41) lanceerde. De Oscar-winnares sprak ook over de drie decennia dat ze nu acteert en zei dat ze "er altijd alles uit wil halen wat erin zit."

Lees ook: Yes, we worden gelukkiger na ons vijftigste! 

'Niet prettig zoals mijn gezicht eruitzag'

"Zijn er dingen misgegaan om andere redenen? Absoluut, maar nooit omdat ik halfslachtig te werk ging", vertelt ze. Ook geeft ze toe de 'face-freezing drug' botox te hebben gebruikt, maar benadrukt dat die tijd achter haar ligt. "Ik heb van alles gebruikt, maar los van sporten en gezond eten, werkten de meeste dingen niet. Ja, ik heb ook botox geprobeerd, maar ik vond het niet prettig zoals mijn gezicht er naderhand uitzag. Ik gebruik het niet meer en kan mijn voorhoofd weer bewegen", concludeert ze. 

Op de set met haar petekind

Na haar indrukwekkende rol van Sue Brierley in de film Lion, speelt Nicole nu adoptiemoeder Julia in de tv-serie Top Of The Lake: China Girl. Ze is te zien in het tweede seizoen, naast de 23-jarige Alice Englert, die ook Nicole's petekind is.

Een voorproefje van Big Little Lies:

En van Top Of The Lake: China Girl.

Bron beeld: Hollandse Hoogte