Must-see docu: hoe kijken we naar grijs haar?

Must-see docu: hoe kijken we naar grijs haar?

Wies Verbeek duikt in de Greynaissance: hoe aantrekkelijk vinden we grijs?

Hoelang heb jij erover gedaan om je grijze lokken te omarmen? Heb je dat al gedaan? En hoe wordt er eigenlijk naar je gekeken als je besluit voor grijs te gaan?

Nouveau's Wies Verbeek dook er uitgebreid in voor haar eigen platform BLOW.nl (Beetje Leuk Ouder Worden). En kwam tot verrassende conclusies die ze uitlicht in haar documentaire De reis naar grijs, vanaf vandaag (donderdag 19 november) te zien.

Wies moet er zelf nog niet aan denken om grijs te gaan, zegt ze. "Ouder worden is leuk, maar met grijs haar ben je in één klap wel heel oud."

Toch wilde ze testen of dit beeld ook wel echt klopt. Word je ouder geschat als je grijs bent? Ben je minder aantrekkelijk voor partners? Hoe gaat dat met daten?

Met behulp van een kapper, een psycholoog en een onderzoek onder Nederlanders gaat ze op zoek naar de feiten. Ze schrijft zich (gewapend met blonde én grijze foto's) in bij een datingsite. En de resultaten zijn... bijzonder.

Wil je zien dus, nu op BLOW.

Beeld: Wies Verbeek/BLOW

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in