Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mocht je nog op zoek zijn: die fijne 50+ balans vind je hier

Als je kijkt naar welke trends er aan komen op wellnessgebied in de ruimste zin van het woord, dan staan ons prachtige, uitgebalanceerde jaren te wachten. Dit blijkt het jaar te zijn waarin we op een holistische manier in balans willen komen, daar besteedden we in Nouveau al uitgebreid aandacht a...

Mocht je nog op zoek zijn: die fijne 50+ balans vind je hier

Als je kijkt naar welke trends er aan komen op wellnessgebied in de ruimste zin van het woord, dan staan ons prachtige, uitgebalanceerde jaren te wachten.

Dit blijkt het jaar te zijn waarin we op een holistische manier in balans willen komen, daar besteedden we in Nouveau al uitgebreid aandacht aan. Zowel fysiek als mentaal lekker in je vel zitten is namelijk een van de fijnste dingen van ouder worden. En omdat we niet graag achter de feiten aan hollen: deze 5 gezondheids- en wellnesstrends komen er aan en kunnen ons erbij helpen. 

1. Ayurveda

Ayurveda (in het Sanskriet 'kennis van het leven') bestaat al 5000 jaar, maar is zeker niet gedateerd, sterker nog: de bekendheid neemt juist toe. Ayurveda is een oud geneeskundige methode waarbij gebruik wordt gemaakt van geneesmiddelen op basis van kruiden en mineralen. Dierlijke producten worden onder meer gebruikt als olie voor de huid.

2. Plantaardige alternatieven

De tijd dat tofu je enige optie was als je plantaardig wilde eten is helemaal voorbij. Het aanbod is inmiddels uitgebreid en veelzijdig. En er lijkt zelfs een beweging op gang te komen met plantaardige vis, voortkomend uit de negatieve gevolgen van overbevissing op onze planeet. 

3. CBD-olie

De populariteit van CBD-olie neemt nog steeds toe. CBD is de afkorting voor ‘cannabidiol’, een van de 104 stoffen uit de hennep van de cannabisplant.  De dingen waartegen CBD-olie helpt lijken onuitputtelijk. Ook al is het meeste nog niet wetenschappelijk vastgesteld, zijn er goede geluiden over slapeloosheid, angst, pijn en ontstekingsremmende werking. 

4. Eco-bewustzijn

Bij die holistische balans hoort ook de balans op de planeet en gelukkig zijn steeds meer mensen zich daarvan bewust, ook op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijke beautyproducten. Die trend zal alleen maar sterker worden en we zullen ons er steeds meer in verdiepen. 

5. Lichaamspositiviteit

Blij en tevreden zijn met je eigen lichaam wordt steeds belangrijker, omdat we ons er gelukkig meer van bewust worden dat je lichaam er niet uit hoeft te zien zoals de lichamen die je in de media ziet. En het fijne is: hoe meer we de focus verleggen naar een goede geestelijke gezondheid, hoe positiever we tegenover ons lichaam zullen staan. 

Bron: foreo

Beeld: Photo by Leio McLaren (@leiomclaren) on Unsplash

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in