Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Met deze trucs geniet je extra lang van je make-up

Na twee maanden kan je mascara de prullenbak in, want dan gaat-ie klonteren en ook foundation en concealer kun je niet al te lang bewaren. Zonde toch? Daarom hebben wij een aantal trucs waardoor je toch extra lang van je make-up kunt genieten. Om te beginnen pakken we de foundation erbij. 1. De n...

Met deze trucs geniet je extra lang van je make-up

Na twee maanden kan je mascara de prullenbak in, want dan gaat-ie klonteren en ook foundation en concealer kun je niet al te lang bewaren. Zonde toch? Daarom hebben wij een aantal trucs waardoor je toch extra lang van je make-up kunt genieten.

Om te beginnen pakken we de foundation erbij.

1. De naaldtruc

Is-ie bijna op? Pak er dan een naald of een zogenoemde injectorspuit bij. De reden: met die naald haal je zo alle product uit de verpakking en kun je de foundation nog een week langer gebruiken. En da's fijn.

2. De mascara

Uitgedroogde of klonterige mascara? Gooi hem niet meteen weg, maar doe de mascara even in wat warm water om de substantie weer vloeibaar te maken. Doe er daarna een paar druppels amandelolie in en je 'wimpermooimaker' is weer zo goed als nieuw.

3. De hack voor je lippenstift die bijna op is

Lippenstift bijna op? Ook de beste vriend voor je lippen kan tot het laatst gebruikt worden. Het enige wat je in huis moet hebben is een lenzenhouder. Haal de laatste restjes lipstick uit de huls met de achterkant van een lepeltje. Doe de lippenstift vervolgens per kleur in een lenzenhouder. Zo blijft-ie nog wat langer goed. Breng de lippenstift met een penseeltje aan. Handig toch?

4. Pillendoosjes

Komt er bijna niks meer uit je foundation of tube crème? Gooi ook deze twee niet meteen weg, want er is een oplossing. Vaak zit er toch een restje in wat je makkelijk kunt gebruiken. Knip daarom de achterkant open en doe het resterend product in een pillendoosje.

5. Make-up in poedervorm?

Heb je veel make-up in de vorm van poeder? Kan onhandig zijn, omdat bijvoorbeeld oogschaduw in kleine brokjes kan breken wanneer je het doosje laat vallen. Heel vervelend, maar ook daar is een truc voor. Voeg wat gedenatureerde alcohol toe aan de poeder.  Leg er daarna een tissue op en druk het goed aan. Laat het vervolgens een halve dag uitharden. 

Bron: Elle.be

Beeld: Pexels/Hollandse Hoogte