Mariah Carey (48) van een maatje meer, naar een maatje minder

Door Martine Schut
Mariah Carey (48) van een maatje meer, naar een maatje minder

De weegschaal tikte al heel wat jaren veel meer aan dan Mariah Carey eigenlijk zou willen. Maar ja, ze houdt zo van lekker eten. En als je kinderen dan ook nog eens een eigen 'candy room' hebben (waar jij ook graag van snoept) is het hek van de dam.

Op een gegeven moment was Mariah het zat, ze heeft nu ook een jongere vriend aan d'r arm, (de 35-jarige danser Bryan Tanaka) en ging de knop om.

Maatje minder

Inmiddels is Mariah zo'n 12 kilo afgevallen. Ze sloeg aan het sporten, maar hield er ook een nogal bijzonder dieet op na: ze mag onbeperkte hoeveelheden eten van alle etenswaren die paars zijn. Uh ja, het klink een beetje gek. Maar voor de zangeres werkt het (zie de foto hieronder). 

Paars, paars en nog eens paars

Wat houdt dat in? Mariah eet met name veel bieten, paarse wortels, rode kool, rode ui, paarse aardappels en paars gekleurde bloemkool (ja, dat bestaat echt). Qua fruit kom je uit bij blauwe bessen (antioxidanten) en pruimen (vitamine C en vezels).

Allemaal producten die bomvol antioxidanten zitten. En o ja, soms maakt ze weleens een uitstapje naar roze, want ze is dol op zalm.

Work-out

Oké, dat was haar dieet. Maar daarnaast is ze ook vaak in de sportschool te vinden (soms zelfs op een paar killer heels, want ja ze is Mariah Carey). Maar even zonder dollen, ook de Amerikaanse zangeres hangt aan de gewichten. 

Personal trainer

Zo traint ze vier keer per anderhalf uur met een personal trainer. Ze beginnen in het zwembad, omdat trainen in water zorgt voor sterkere en niet grote spieren. Daarnaast doet Mariah Carey vier keer per week aan pilates. Een druk programma dus, maar dat alles heeft zijn vruchten afgeworpen. 

Voor:

Mariah Carey (48) van een maatje meer, naar een maatje minder

Na:

Bron: Shape/Oprah Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in