Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

MAKE-UPTRUCS VAN EEN PROFESSIONAL: SHAPEN

Shapen 'Shapen' ('contouren' of 'sculpten' hoor je ook vaak) is visagistenjargon voor de make-uptechniek waarmee je het gezicht optisch modelleert, met als doel bepaalde gezichtstrekken zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Snelcursus Shapen • Als u niet zozeer iets wilt corrigeren maar we...

MAKE-UPTRUCS VAN EEN PROFESSIONAL: SHAPEN

Shapen

Shapen

'Shapen' ('contouren' of 'sculpten' hoor je ook vaak) is visagistenjargon voor de make-uptechniek waarmee je het gezicht optisch modelleert, met als doel bepaalde gezichtstrekken zo goed mogelijk uit de verf te laten komen.

Snelcursus Shapen

• Als u niet zozeer iets wilt corrigeren maar wel wilt definiëren: volg tijdens het shapen uw natuurlijke botstructuur. Benadruk de schaduw onder het jukbeen, beide zijdes van de neus en de contouren van het gezicht en leg een lichter accent op de neusbrug, op het jukbeen, het centrum van het voorhoofd en het wenkbrauwbot.

• Een smaller voorhoofd: breng een bronzer (of een donkere contourtint) aan tegen de haargrens en eventueel een highlighter op het midden van het voorhoofd.

• Hoge jukbeenderen: plaats een highlighter op het hoogste punt van het jukbeen, vanaf de slaap tot de neusvleugel. Breng daarna een donkerdere tint of een bronzer precies onder het jukbeen aan, in de holte. Ook een goede truc trouwens om een rond gezicht wat smaller te laten lijken.

• Een slankere neus: breng een oplichtende formule aan vanaf het midden van het voorhoofd tot aan de neusbrug (en eventueel een nog lichtere tint op het topje van uw neus) en een tintje donkerder aan beide zijkanten.

• Een zachter ogende kin: strijk een bronzer of donkere contourtint over kin en vervaag naar opzij en richting de hals. Om een kin krachtiger naar voren te laten komen, breng een highlighter precies in het midden aan en vervaag.

• Altijd mooi: een beetje highlighter op de cupidoboog (voor vollere lippen), net onder de wenkbrauwen (voor meer expressie) en op de neus-lippenplooi om een vermoeide uitstraling te verzachten.