Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Maggie (59) bewijst dat rode lippen prachtig zijn op elke leeftijd

Maggie (59) bewijst dat rode lippen prachtig zijn op elke leeftijd

De opvallende mond is helemaal terug. Tijdens de modeshows van onder anderen Antonio Berardi, Vivienne Westwood and Carolina Herrera, schitterden de modellen met mooie rode statement lippen. En Maggie bewijst dat zo'n kleur wonderen kan doen voor je uitstraling. 

Van gloss naar glamour

Maggie, 59, stapte uit haar comfort zone en verruilde haar natuurlijke gloss een keer voor een levendige, trendy rode kleur. En wat blijkt? Het staat haar geweldig.

Voor-foto van Maggie met glossy lippen:

Make-up coach Lina Cameron: "De juiste tint rood kun je vergelijken met een diamant: het licht je gezicht op. Als je niet weg bent van te veel glans en je lippen dan te opvallend vindt, probeer dan de matte variant. Dat flatteert de rijpere huid." Lina adviseert om kleuren te mixen, het liefst twee tinten van hetzelfde merk. Bijvoorbeeld de mooie Bourjois Red Velvet 08 Grand Cru (zie foto onder) en 05 Olé Flamingo. Klik op de roze link om alle acht tinten te bekijken. 

Ook goed om te weten, dit advies van visagist Cassie Lomas: "Een mooie rode mond zorgt meteen voor een glamorous uitstraling. Maar houd de rest van je make-up wel naturel." Wil je dat de kleur extra lang blijft zitten, breng de lipstick dan aan met een lip-penseel, dep met een tissue de overtollige kleur eraf en breng vervolgens nog een laagje lipstick aan. Klaar!

Lees ook: Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat

Make-up expert Lynsey Alexander tipt: "Experimenteer een beetje voordat je de kleur kiest die het best bij je past. Tomatenrood is meestal geschikt voor warmere huidtypes, terwijl een roze huid perfect uitkomt bij roodtinten met een blauwe basis." 

Onze lovely lipstick top 3:

Dolce Matte Lipstick (Dolce & Gabbana, in 5 tinten, € 36,95 bij Harrods)Clinique Pop Glaze Sheer Lip Colour + Primer (Clinique, in 6 tinten, € 20,25 bij Ici Paris XL)

(Burberry, in 6 tinten, € 29,- bij Douglas)

Bron make-over: Daily Mail