Lipstick 2022: Orange Is The New Red

Door Ella Vermeulen
Lipstick 2022: Orange Is The New Red

Maar welke kleurnuance zal je staan?

Oranje lipstick is iets wat we normaal gesproken uitsluitend zouden overwegen bij een uitzinnige WK-finale. Maar afgaand op wat er op de catwalks te zien is geweest, wordt het in 2022 een trendkleur en een vrouw van de wereld is natuurlijk voorbereid op álles, ook op dit.

Geruststellend idee is dat er zo'n twintig kleurnuances oranje zijn, van mandarijn en cider tot goudsbloem en abrikoos, en die dan soms ook nog eens afgezwakt zijn tot bijna nude.

Het is dus niet zo dat je veroordeeld bent tot wortel of cheetos (voor alle duidelijkheid: wortel en cheetos staan níemand).

Brutaal moment 

De brutale kleur past in de trend van je een beetje afzetten tegen huispakken, maatregelen en ander gedoe van de afgelopen twee jaar. Onder het mom: 'Doe eens gek, want dat hebben we te lang niet gedaan.'

Koel of warm?

De kunst is wel een nuance te kiezen die past bij je huid en haar.

Ben je een koel type en staan zilveren sieraden je beter dan gouden, dan kies je oranje met blauwe ondertonen.

Ben je een warm type dat beter staat met gouden sieraden dan met zilveren, dan zoek je naar een oranje met veel geel erin.  

Verder kun je een beetje spelen met de seizoenen: koraal voor in de zomer, wat meer oranjebruin voor de herfst. Zo zwak je de Hup Holland Hup factor desgewenst af en loop je er toch totally trendy bij.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in