Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Leco van Zadelhoff over blauwe lippen, Ellen ten Damme én zijn Leontine

Nederlands beste make-up artiest Leco van Zadelhoff verklapt zijn beautygeheimen.

Ellen ten Damme

Voor de letterlijk schitterende shoot met Ellen ten Damme in het maartnummer van Nouveau tekende uiteraard onze vaste visagist Leco. We vroegen hem naar alle ins & outs omtrent deze high fashion shoot.

Charlotte Dijkgraaf

Blauw op de lippen

Ellen is natuurlijk op en top rock ’n roll en we zien haar dan ook met blauwe lipstick terug in het blad. Maar als we Leco vragen of hij dit idee gelijk had toen hij wist dat hij met Ellen ging werken, schiet hij in de lach. “Nee, dat idee had ik niet gelijk," zegt hij. "Tuurlijk heb je soms ideeën, maar een shoot is altijd een samenspel tussen de visagist, fotograaf, stylist en natuurlijk het model zelf – om die laatste gaat het natuurlijk ook.

Ik kwam op het idee doordat we voor deze shoot met spiegels en veel metallic kleuren werkten, en op een gegeven moment misten we wat in de make-up. Toen kwam ik op het idee voor blauwe lipstick. Ellen is natuurlijk een rasartiest en het is heerlijk om te zien dat iemand er dan in mee gaat en er ook naar gaat performen – ze speelde er echt mee. Het is dan ook goed te zien dat iemand het oprecht leuk vindt,” aldus Leco.

De eerste keer met Ellen

Met Leco’s staat van dienst zou je bijna denken dat hij heel bekend Nederland al eens van zijn magische touch heeft mogen voorzien, maar het was toch echt de eerste keer dat hij Ellen in zijn make-up stoel had. Ook voor Leco was dat een nieuwe ervaring.

“Ik heb al zoveel mensen in mijn stoel gehad, en Ellen en ik hebben ook nog eens veel gemeenschappelijke vrienden. Maar het was heel erg leuk en precies zoals ik had verwacht – ze is erg expressief en open, echt iemand die er zin in heeft. Dat is voor mij als make- up artist natuurlijk een lekker vertrekpunt, en een goede basis voor een geslaagde samenwerking. Soms moet ik nog best wat moeite doen om iemand excited te krijgen, maar bij haar ging het helemaal vanzelf.”

Charlotte Dijkgraaf

Het wensenlijstje van Leco

Hoewel er dus bijna geen BN’ers over zijn die Leco nooit in zijn stoel heeft gehad valt er natuurlijk altijd nog wel wat te wensen. En dus vroegen we hem wie hij voor Nouveau graag nog eens van een likje make-up voorziet. “Ik moet zeggen dat ik niet echt wensen heb, maar kijk zeker wel uit naar bepaalde shoots die nu voor Nouveau gepland staan." (We verklappen nog niks, maar het wordt schitterend!).

“Ik ben altijd in voor een nieuwe uitdaging, dus nieuwe mensen opmaken vind ik altijd leuk. Grappig genoeg zijn er altijd nog zat mensen die ik níét in mijn stoel heb gehad. Zo komen er natuurlijk altijd veel nieuwe actrices en zangeressen bij, en ook in politieke hoek valt er voor mij nog veel te ontdekken.”

Buiten de lijntjes

Op de vraag of Leco graag nog iets anders kwijt wilde over de shoot met Ellen, kaartte hij de halo techniek. De wat? De halo techniek – de make-uptechniek die hij op de ogen van Ellen heeft toegepast. “Roger (de fotograaf van de shoot) had een waanzinnig decor bedacht en dat inspireerde mij weer om de halo-techniek toe te passen – een toepassing van kleur op de binnen- en buitenkant van de oogleden, waarbij het middelste stuk wordt overgeslagen óf van een lichtere kleur wordt voorzien. Voor de shoot met Ellen zijn we uiteraard voor een wat extremere variant gegaan. En dat was een leuke ervaring, normaal werken we best wel pretty en bronzy, en het was dan ook enerverend om eens de andere kant op te gaan.

En eh… nog even over Leontine

Eenmaal met Leco aan de lijn konden we het natuurlijk niet laten nog even te vragen naar de nieuwe coupe die hij creëerde voor zijn vriendin Leontien, die we eerder op zijn Instagram Stories voorbij zagen komen. “We zijn gegaan voor een op de jaren 90 geïnspireerde bob in een lichte hazelnootachtige kleur. Door de balayage en highlights die hierover heen gingen werd het een subtiele look die tóch een groot verschil maakte.”

De volledige shoot én het interview met Ellen ten Damme vind je in het maartnummer van Nouveau.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Roger Neve