• Beauty

Is super-de-luxe zonbescherming het geld waard?

Is super-de-luxe zonbescherming het geld waard?

Met deze warmte blijft je waarschijnlijk het liefst in de schaduw, maar als je nu toch naar buiten moet met zonkracht 7, even smeren met…

Zonnebrandproducten zijn er in allerlei soorten en maten. Als je het wilt, kun je natuurlijk gerust 174 euro neertellen voor een buitengewoon luxe Zwitsers merk met een ronkende bijsluiter over mineralen, enzymen en micro-drone-technologie. Maar met om de twee uur bijsmeren wordt dat wel begrotelijk. En volgens consumentenorganisatie Test-Aankoop kan het simpeler.

Deze club onderzoekt elk jaar welke zonnebescherming het beste uit de bus komt. Ze kijken hierbij niet alleen naar de efficiëntie van de UV A- en UV B-filters in het product, maar een panel analyseert ook nog de textuur, de absorptie en hoe het aanvoelt op je huid. Daarnaast werd het etiket beoordeeld op mate van volledigheid. Het hoogste puntenaantal dat kan worden gehaald is honderd.

Als beste uit de test kwam dit jaar Kruidvat Solait Kids Sun Spray SPF 50+. Voor nog € 8,99 heb je al zo’n fles in huis, voor kwaliteit hoef je dus niet krom te liggen. CIEN Sun spray for kids 50+ van LIDL behaalde evenveel punten: 71 van de 100. Deze flacon is nog net iets goedkoper, € 5,99. Als je je goed wilt beschermen, moet je vooral voldoende smeren en is een van de twee in kwaliteit en prijs een aantrekkelijke no nonsens optie.

Ook de Consumentenbond testte zonbescherming en kwam tot ongeveer dezelfde conclusie: goed hoeft geen goud te kosten. Volgens hun onderzoek zijn de Garnier Ambre Solaire Dry Protect Spray (€ 19) en Vision Every Day Sun Protection Spray (€ 22) de beste sprays. Beide producten kregen een 7,5. De beste koop is echter de spray van Kruidvat. De Solait High Sunspray kreeg een 7,4 en is in combinatie met een prijs van € 8 de beste koop. Ook Hema kwam goed uit de test, met de Invisible Sun Spray. Deze kreeg een 7,3 en kost ook € 8.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in