Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In 7 stappen naar strak gelakte teennageltjes

Geen tijd voor de pedicure of een onverwacht mooie dag die schrééuwt om een leuke peep-toe of een bescheiden slippertje? Dan wil je natuurlijk wel mooi gelakte teennagels hebben. Met deze 7 tips, krijg je dat voor elkaar. 1. Oude nagellak verwijderen Nog wat restjes nagellak van het laatste feest...

In 7 stappen naar strak gelakte teennageltjes

Geen tijd voor de pedicure of een onverwacht mooie dag die schrééuwt om een leuke peep-toe of een bescheiden slippertje? Dan wil je natuurlijk wel mooi gelakte teennagels hebben. Met deze 7 tips, krijg je dat voor elkaar.

1. Oude nagellak verwijderen

Nog wat restjes nagellak van het laatste feestje waar je een open schoen aan had? Haal die restjes eerst goed weg, dan lakt de nieuwe lak straks het beste en egaal.

2. Goed schoonmaken met nagellakremover

Maak je teennagels heel goed schoon met een nagellakremover. Door eerst die remover te gebruiken, haal je het, van nature aanwezige, vetlaagje van de nagelplaat af. Op die manier hecht de basecoat veel beter.

3. Smeer een klein beetje vaseline rondom je nagels

Smeer, nadat je de oude lakresten verwijderd hebt en je klaar bent voor een nieuwe laag, wat vaseline rondom je nagels. Mocht je alsnog uitschieten bij het lakken, dan kun je deze heel gemakkelijk weghalen.

4. Gebruik een tenenspreider

Zo voorkom je dat je tenen en nagels elkaar raken tijdens het lakken en het een grote bende wordt. Heb je geen tenespreider? Stop dan watjes tussen je tenen.

5. Gebruik een basecoat

Een basecoat zorgt er niet alleen voor dat je nagels beschermd zijn tegen het verkleuren van de nagellak die je gebruikt. Het zorgt er ook voor dat alle ribbels en oneffenheden in je nagelplaat worden opgevuld waardoor je een een perfect strak resultaat krijgt.

6. Doseren

Wanneer je lakt met de gekleurde lak, smeer dan geen dikke laag op. Liever twee heel dunne laagjes, dan één dikke. Op die manier droogt de lak veel sneller op, krijg je een mooier egaal resultaat en vermijd je dat er snel beschadigingen in je nagellak komen.

7. Gebruik een topcoat

Je brengt op deze manier een extra hard laagje aan op je zorgvuldig aangebrachte nagellak. Het geeft extra glans én je bent ervan verzekerd dat je lak langer mooi blijft zitten. 

Beeld: iStock. Bron: Inspirerend leven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in