• Beauty

Hoe staan je wenkbrauwen er inmiddels voor?

Door Anneloes Tas
Hoe staan je wenkbrauwen er inmiddels voor?

Zo pak je ze even grondig aan.

Tout bekend Nederland, van Candy Dulfer tot Janny van der Heijden klopt aan bij wenkbrauwspecialist Roya Zare, en ook onze eigen Oranjes zouden de weg naar haar salon goed weten te vinden. Maar wat nu we niet naar de salon kunnen? Roya geeft goede raad.

Deze Instagram-foto's zijn uiteraard van vóór de pandemie...

“Als je de wenkbrauwen uiteindelijk toch zelf wilt bijwerken, begin dan in elk geval eerst met kleuren; want eerst epileren en dan verven kan eventueel huiduitslag geven. Goede verf kun je bij de drogist vinden, van professionele merken als RefectoCil of Combinal; gebruik in elk geval nooit haarverf."

Zelf kleuren

Voor het kleuren tref je de nodige maatregelen om drama's te voorkomen. Roya: "Bescherm de huid om je wenkbrauwen heen met een lik vaseline. Houd je exact aan de voorschriften, zoals het mengen met een concentratie van waterstofperoxide (3%) en de inwerktijd. Over het algemeen geldt dat voor fijne haartjes zo’n twee tot drie minuten volstaat en voor dikkere haartjes vijf tot tien minuten. Kleur de haartjes tegen de haargroei in; start met de uiteinden, daar zit minder haar en heeft de verf meer tijd nodig. Verwijder de verf erna met een nat wattenschijfje."

In vorm

Epileren doe je, op je gemakje, na een warme douche. Dan zijn je wenkbrauwen minder gevoelig. "Zorg ook dat je in goed (dag)licht zit, voor een vergrootspiegel en gebruik een scherpe pincet (Tweezerman). Met een potlood kun je eerst de juiste vorm bepalen, maar ga ze nooit rigoureus veranderen - dit kan alleen een browexpert inschatten."

"Houd een potlood rechtop verticaal langs de neusvleugel richting voorhoofd; op dat punt hoort de wenkbrauw te beginnen. Verschuif het potlood dan een kwartslag naar je buitenste ooghoek: daar eindigt je wenkbrauw. Het hoogste punt van je wenkbrauw moet op één verticale lijn liggen met je pupil. Je kunt deze punten ook markeren met een potloodje, voor je gaat epileren."

Het moment suprême

Ben je er klaar voor? "Kam dan alle haartjes eerst omhoog en trek de huid strak tussen je vingers; begin eerst bij het uiteinde, dan het beginpunt (bij je frons) en eindig in het midden. Trek de haartjes met de haargroei mee om zo min mogelijk irritatie te voorkomen. Kam ze tot slot weer allemaal omhoog om eventuele langere haartjes met een nagelschaartje bij te knippen.”

Een kind kan de was doen. Soort van. Mogen we alweer naar onze lieve beautygoeroes?

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in