Hoe red ik mijn haar zonder de kapper?

Hoe red ik mijn haar zonder de kapper?

Champagneproblemen, maar toch…

Uiteraard zijn er belangrijkere dingen in leven, maar je bent vermoedelijk niet de enige vrouw die lichtelijk aan het verwilderen is nu de kapper al zo lang dicht is. Hoe onderhoud je je kapsel tot de professional zich er weer over kan ontfermen? We denken even met je mee.

Ga niet zelf knippen. Het wordt nooit zoals je hoopt, het duurt eeuwig voor het weer in model is gegroeid. Ooit gaat de kapper weer open en vermoedelijk sneller dan je denkt. In de tussentijd: speldjes, kammetjes, sjaaltje, vlechten, fifties-look met victory-rolls, touperen, opsteken, invlechten baret, hoed, knotje, staart – leef je uit. Een beter moment om schaamteloos te experimenteren is er niet.

Uitgroei kun je zelf wegwerken met een setje van de drogist. Kom niet in de verleiding om te donker te gaan, thuissets pakken soms wat… krachtiger uit dan die van de kapper. Oog je toch iets te ravenzwart voor je teint? Vele malen wassen met antiroosshampoo vlakt de kleur een beetje af.

Ook voor zelf verven geldt: subtiel, subtiel, subtiel. Blijf in de buurt van de haarkleur die je hebt en altijd eerst de wortels en aanzet en pas op het laatst de punten: die zijn broos en nemen meer kleur op, zo voorkom je kleurverschillen. Highlights en lowlights laat je het beste aan de kapper over.

Een permanent bij voorkeur uitstellen tot de prof het kan doen, in de tussentijd kunnen krulspelden of de krul- of stylingtang hoop in steile dagen bieden. Even krullen laat het ook meteen wat korter lijken, dus win-win.

Draag je een pony, koester dan het feit dat de French Fringe helemaal hot is: die mag wat langer zijn. En een lange pony kan ook promoveren tot een lok. Word je er toch stapelgek van, check dan het filmpje, maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Ook al is je haar langer dan normaal, als het er goed verzorgd uitziet, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Een goede conditioner of een fijn haarmasker kan wonderen doen.

Stylingsproducten zijn nu je beste vriend om volume mee te creëren, punten te ontpluizen en je haar te laten glanzen.

Bad Hair Day? Wassen en eens twintig minuten stukslaan aan föhnen en je voelt je weer helemaal va-va-voom! 

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in