• Beauty

Hoe is het nu met Ageless Beauty Brooke Shields?

Hoe is het nu met Ageless Beauty Brooke Shields?

Sinds The Blue Lagoon hebben we misschien allemaal wel eens gedroomd van overleven op een onbewoond eiland. De film zette Brooke Shields op de kaart. Ze werd de look van de jaren '80 met haar karakteristieke wenkbrauwen. Nu is ze een stralende vrouw van 52, maar dat ging niet zonder slag of stoot...

In de jaren ’80 wordt ze, mede door haar karakteristieke wenkbrauwen uitgeroepen to ‘Look of the ‘80s’. Alle grote fotografen willen haar op de gevoelige plaat vastleggen. Zo ontstond deze iconische foto van Richard Avedon met Brooke in YSL:

En de Time Cover van Francesco Scavullo:

Hoe is het nu met Ageless Beauty Brooke Shields?

Brooke en de liefde

Gelukkig in de liefde is ze sinds 2001 met scriptschrijver Chris Henchy. Met hem heeft ze twee dochters.

Hoe is het nu met Ageless Beauty Brooke Shields?

Maar voor zijn tijd passeerden een heel rijtje appetijtelijke en minder appetijtelijke bekende heren de revue. Met Andre Agassi was ze zelfs getrouwd:

Hoe is het nu met Ageless Beauty Brooke Shields?

Maar ook Michael Bolton, John F. Kennedy Jr., Liam Neeson en Michael Jackson mochten Shields aan hun arm dragen. Met die laatste onderhield ze een jarenlange diepe vriendschap. Ze sprak warme woorden bij zijn memorial.

Postnatale depressie

In 2005 treedt ze naar buiten over haar strijd met postnatale depressie. Ze bespreekt haar ervaring met depressieve gevoelens, gedachten over zelfmoord en een onvermogen om te reageren op de behoeften van haar baby.

De ziekte kan, volgens haar zeggen, zijn veroorzaakt door een traumatische bevalling, de dood van haar vader drie weken eerder en stress door de IVF-behandeling die nodig was om zwanger te worden.

Maar ook een eerdere miskraam en een familiegeschiedenis van depressie, evenals de hormonen en levensveranderingen die werden veroorzaakt door de bevalling kunnen aan de grondslag liggen.

In haar boek, Down Came the Rain, vertelt ze daarover. Ze draagt daardoor bij tot een groter publiek bewustzijn over postnatale depressies en het nut van anti-depressiva.

Hoe is het nu met Ageless Beauty Brooke Shields?

Dé wenkbrauwen

Tegen InStyle Magazine onthult ze het geheim van haar wereldberoemde wenkbrauwen. Omdat Brooke al jong gewend was aan visagisten, lette ze er zelf niet zo op. In tegenstelling tot haar moeder die haar ‘look’ bewaakte.

Volgens Brooke driegde ze (met een knipoog) iedereen een kopje kleiner te maken die met een pincet richting de wenkbrauwen ging. Overigens was het haar niet om Brook’s look te doen, maar omdat ze vond dat haar dochter mooi was, zoals we was:

“This is who she is. If you want this, this is what you get. We’re not going to change anything.”

Epileren doet Brooke nu nog zelden, alleen als er ergens een verdwaald haartje zit. “En ik borstel ze ze soms, maar ik kleur ze nooit. Als ik mijn wenkbrauwen helemaal omhoog kam, zeggen mijn kinderen dat ik er psychotisch uit zie. Maar dan wijs ik naar Cara Delevingne met haar fantastische wenkbrauwen, en zeg ik: Kijk, zij heeft ook grote wenkbrauwen, en zij is cool.”

Haar dochters zouden het liefst hun ‘unibrow’ epileren, maar voor Brooke hoeft dat niet. Zij neemt kunstenares Frida Kahlo als voorbeeld. Authenticiteit is waar het allemaal mee begint.

Inmiddels ligt de tijd van The Blue Lagoon ver achter haar, maar ze ze ziet er nog steeds fantastisch uit in bikini. Zo is te zien op haar Instagram account. Ze zegt geen geheim te hebben behalve veel water drinken en sporten.

Inmiddels is ze 52. Wát een prachtige ageless vrouw.

Wist je dat:

Brooke heeft gestudeerd aan de prestigieuze Princeton University. Ze haalde haar bachelor in Romaanse Talen en zette haar modellen en acteercarrière even op een laag pitje.

Shields was nog maar 14 toen Blue Lagoon werd gemaakt. Ze kreeg een body/double voor naaktscenes en waar haar eigen lichaam te zien was, werd haar haar over haar borsten geplakt met lijm.

Beeld: ANP/KIPPA