Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe is het nu met: actrice Catherine Deneuve (74)

In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Catherine Deneuve. Een eigenzinnig stijlicoon, sekssymbool en de grootste filmster van Europa. Eerste film Het acteren is Catherine met de paplepel in...

Hoe is het nu met: actrice Catherine Deneuve (74)

In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week actrice Catherine Deneuve.

Een eigenzinnig stijlicoon, sekssymbool en de grootste filmster van Europa.

Eerste film

Het acteren is Catherine met de paplepel ingegoten. Zowel haar vader Maurice Dorléac als haar moeder Renée Deneuve stonden op het toneel en voor de camera. Niet zo gek dat de de kleine Cat (koosnaampje) op haar zestiende kiest voor acteren. Haar eerste film is een feit: Les Portes Claquent.

De grootste

De Franse actrice heeft nog nooit een Oscar in de wacht gesleept, maar toch is ze de grootste filmster van Europa. Stiekem werd ze eigenlijk het meest bekend door haar enorme uitstraling. Zo is ze van 1985 tot 1989 de muze van Yves Saint Laurent. 

Catherine Deneuve, Saint Laurent en Jean Paul Gaultier in 1998

De 100e

Haar ster is rijzende, ze maakt ongelooflijk veel films en is zeer geliefd. In 2008 was haar zoveelste mijlpaal een feit: Un conte de Noël was haar honderdste film.

Werk

Vandaag de dag acteert Catherine nog steeds. Iets wat ze overigens altijd als werk gezien heeft. "Het is voor mij een nobele plicht. Een loodgieter moet werken, een actrice moet ook rekeningen betalen. En daarvoor moet gewerkt worden. Ik doe het met plezier, maar het is niet iets verhevens. Het is gewoon een vak."

In 2005 op de rode loper van het filmfestival in Cannes

Jong

Volgens haar houdt acteren je jong. Ze werkt ook graag met jonge regisseurs. "Op mijn leeftijd sta je anders in het leven. Zo bekommer ik mij tegenwoordig veel minder om de verschijnselen van het ouder worden dan toen ik jonger was. Dat maakt het leven veel eenvoudiger.'' En als we heel eerlijk zijn, ze is in al die jaren heel erg weinig veranderd. Chapeau!

Catherine dit jaar

Bron: HLN Beeld: ANP/Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in