Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Helen Mirren (72): 'Ik ben beledigd als mensen me hun stoel aanbieden'

Helen Mirren neemt geen blad voor de mond als het gaat om ouder worden - lees hier wat ze daarover allemaal had te zeggen in Allure magazine. Lang verhaal kort: wat een leuk, eigengereid mens.  Hoe ouder, hoe eerlijker - en dat wordt ontzettend gewaardeerd in het geval van 'dame' Helen Mirren. De...

Helen Mirren (72): 'Ik ben beledigd als mensen me hun stoel aanbieden'

Helen Mirren neemt geen blad voor de mond als het gaat om ouder worden - lees hier wat ze daarover allemaal had te zeggen in Allure magazine. Lang verhaal kort: wat een leuk, eigengereid mens. 

Hoe ouder, hoe eerlijker - en dat wordt ontzettend gewaardeerd in het geval van 'dame' Helen Mirren. De actrice wordt steeds openhartiger en daardoor ook populairder (klik vooral op onderstaande link en bekijk het grappige filmpje).

Lees ook: De levensles van Helen Mirren die ook voor jou geldt

'Dat woord, anti-aging...'

En ze is gelukkig nog lang niet klaar met het doen van opmerkelijke uitspraken. Nu laat de actrice zich in het Amerikaanse tijdschrift Allure weer uit over ouder worden. Afgelopen juli werd ze 72 jaar en Mirren vertelde in het interview dat ze zich "absoluut beledigd" voelt als mensen haar als een 'senior' behandelen. "Dat woord, 'anti-aging'... we wórden nu eenmaal ouder. Maar je wilt er elke dag wel zo geweldig mogelijk uitzien."

'Sexy' was niet fashionable

"Als mensen me behandelen naar mijn leeftijd word ik echt nijdig", vervolgt ze. "Vreselijk als mensen me hun stoel aanbieden. Nee, nee, nee. Ik wil je stoel niet." Ook praat ze over de tijd dat ze als twintiger tegen wil en dank bekendstond als 'sex icoon'. Daar zat ze destijds helemaal niet op te wachten, want het was in de jaren 60 niet fashionable om 'sexy' te zijn. 

Topper van toen: Helen Mirren

'Ik paste niet in het plaatje'

"Ze noemden me sexy in die tijd, omdat ik qua uiterlijk aan dat cliché voldeed: blond haar, borsten, taille - toentertijd totaal niet in de mode, want in de sixties moest je vooral dun zijn, roken en alleen zwart dragen. Het was een plaatje waarin ik niet paste."

Eeuwige optimist

De Calendar Girls-actrice liet zich al eerder uit over haar beauty-rituelen, grappend dat moisturizer niets voor haar doet. Tijdens een L'Oréal-panel in Cannes vertelde ze het publiek: "Ik bepaal de regels niet voor anderen, ik kan alleen mezelf zijn. Ik ben altijd dol geweest op make-up. Ik ben de eeuwige optimist, ik weet: als ik moisturizer op mijn gezicht aanbreng, doet het waarschijnlijk niets voor me, maar ik voel me er wel een stuk beter door." En dat zie je!