Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Groenteparfums met radijs, bloemkool en wortel, iets voor jou?

Nieuwe,spannende trend in parfumland: groenteparfums met radijs, bloemkool en wortel. Iets voor jou?

groente geur parfums

Parfumeurs zoeken steeds nieuwe elementen om mooie geuren mee te maken en zijn inmiddels bij de groenteboer belandt.

Niet bekend is hoeveel mensen naar broccoli of asperge willen ruiken, maar laten we er eens induiken – aan fruitnoten zijn we tenslotte ook helemaal gewend geraakt.

Eau de Campagne

Om te beginnen, het gaat niet om het kooksap van pakweg, spruitjes, maar om de natuurlijke oliën die groenten als prei en artisjok te bieden hebben. Venkel, blad van tomaat en wortelzaad doken sporadisch al eens op in de ingrediëntenlijst. Eau de Campagne van Sisley, met geurnoten van tomatenblad en basilicum is zo'n groentegeur. Net als Jo Malone's Earl Grey & Cucumber Cologne.

Wortelzaadolie

Ook het nieuwste parfum van Louis Vuitton maakt de tongen los. Parfumeur Jacques Cavallier Belletrud, verknocht aan zijn dagelijkse worteldrankje, besloot er een parfumversie van te maken: Pacific Chill kost € 260 voor een flesje. De groentepitch is meer een gimmick, in werkelijkheid gaat het om een destillaat van wortelzaadolie dat aangevuld met abrikoos en basilicum eerder fruitig dan naar wortels ruikt.

It's all in the mix!

En dat geldt eigenlijk voor alle hippe groentegeuren die er al zijn en nog zullen komen: het groentedeel is slechts een deel van de zorgvuldig uitgekiende mix. Want laten we eerlijk zijn, niemand zit op een monogeur van ui of prei te wachten om eens verleidelijk mee voor de dag te komen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Getty Images