Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Goed nieuws: Het is nooit te laat voor een gezondere leefstijl

Heel je leven stevig gedronken, kan je dat sigaretje maar moeilijk weerstaan en ben je liever lui dan moe als het op sporten aankomt? Goed nieuws; het nooit te laat om te beginnen met een gezonde levensstijl. Je kán in sommige gevallen zelfs de opgelopen schade aan je gezondheid herstellen. Dat i...

Goed nieuws: Het is nooit te laat voor een gezondere leefstijl

Heel je leven stevig gedronken, kan je dat sigaretje maar moeilijk weerstaan en ben je liever lui dan moe als het op sporten aankomt? Goed nieuws; het nooit te laat om te beginnen met een gezonde levensstijl. Je kán in sommige gevallen zelfs de opgelopen schade aan je gezondheid herstellen.

Dat is de conclusie van een groot onderzoek in Amerika. In dat onderzoek werden vijf factoren van een gezonde levensstijl vastgesteld:

  • Niet roken
  • Voldoende lichaamsbeweging
  • Alcohol met mate
  • Gezond voedingspatroon
  • Gezond gewicht

Slechts 10 % van de proefpersonen tussen de 18 en 30 jaar voldeden aan álle 5 factoren. Twintig jaar na het eerste onderzoek, werden ze weer onderzocht.

Een kwart van de proefpersonen had in de tussentijd minimaal één factor verbeterd. En wat bleek? Per gezonde aanpassing, zagen de onderzoekers de hartconditie verbeteren. Bij proefpersonen die ongezonder leefden, gebeurde juist het omgekeerde.

Is dit dan een excuus om te wachten tot je ouder bent om gezonder te leven? Natuurlijk niet. “Een gezonde levensstijl moet je onderhouden om van de voordelen te kunnen profiteren. Je begint er het beste zo vroeg mogelijk mee,” zo concludeerden de onderzoekers.

Bron: Libelle.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in