Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Getest! Dit is de beste zonbescherming met SPF 30

Met het oog op de tropische temperaturen die eraan komen. De keuze is beschermende zonproducten is enorm en een flesje is vaak ook nog best prijzig, dus welke kies je? De onvolprezen Consumentenbond ging aan de slag, testte bijna vijftig producten en selecteerde de beste SPF 30 zonbescherming én ...

Getest! Dit is de beste zonbescherming met SPF 30

Met het oog op de tropische temperaturen die eraan komen.

De keuze is beschermende zonproducten is enorm en een flesje is vaak ook nog best prijzig, dus welke kies je? De onvolprezen Consumentenbond ging aan de slag, testte bijna vijftig producten en selecteerde de beste SPF 30 zonbescherming én de SPF 30 zonbescherming met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Welke beschermingsfactor je nodig hebt, hangt af van het weer en je huidtype. Op een bewolkte dag kunnen de meeste mensen in Nederland volstaan met SPF 15. Maar op zonnige dagen (of wanneer je sneller verbrandt) is SPF 30 aan te raden. En voor mensen met een lichte huid of voor kinderen kun je het beste SPF 50 gebruiken.

Bij de geteste zonnebrandmiddelen met SPF 30 komt Suncover SPF 30 van dermatoloog Dr. Jetske Ultee als Beste uit de Test. Het beschermt goed tegen UVA en UVB straling, is ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid en is ook nog eens een Groene Keuze. Het kost € 16.

Cien Sun (Lidl) Love Your Planet SPF 30 is met 5 euro per tube de Beste Koop. Ook Groene Keuze, iets minder UVA-bescherming, iets minder geschikt als je een gevoelige huid hebt, maar verder heel effectief.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in