Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een écht eau de parfum van... Zeeman?

De naam is alvast hilarisch nuchter! Textielsuper Zeeman heeft de laatste jaren een cultstatus opgebouwd met designer onderbroeken, slippers, sneakers en zelfs een bruidsjurk voor dertig euro. Je mag er van vinden wat je wilt, de spullen vliegen de winkel uit – het leuke gele tasje van deze zomer...

Een écht eau de parfum van... Zeeman?

De naam is alvast hilarisch nuchter!

Textielsuper Zeeman heeft de laatste jaren een cultstatus opgebouwd met designer onderbroeken, slippers, sneakers en zelfs een bruidsjurk voor dertig euro. Je mag er van vinden wat je wilt, de spullen vliegen de winkel uit – het leuke gele tasje van deze zomer was binnen een dag al uitverkocht.

Eerstvolgende project: een echt eau de parfum, voor € 4,99. Waar betaal je nu precies voor bij een goed parfum? Om daar achter te komen is Team Zeeman aan de slag gegaan met bekende parfumeurs. Op basis van 20% parfumolie, net als bij dure merken. En met exclusieve ingrediënten. Alles gemaakt op de Nederlandse no nonsens manier.

De twee unisex geuren heten Lucht. Ze hebben net als dure parfums drie lagen, zodat de geur zich ontwikkelt vanaf het moment dat je hem opbrengt. "Bij de geuren van bekende merken wordt het grootste deel van de verkoopprijs bepaald door de kosten van verleiding," zegt de woordvoerder van Lucht. "De ontwikkeling van een uniek flesje en de kosten van beroemde filmsterren of fotomodellen, dure foto- en filmproducties. Maar ook de verkoop via meerdere tussenschakels zorgt voor een hogere prijs. Dat is nu door Zeeman allemaal weggelaten."

Lucht is zo betaalbaar omdat Zeeman alles zo simpel mogelijk heeft gehouden. De kosten zitten in de ontwikkeling van het parfum samen met parfumeurs, de 20% parfumolie, het gebruik van exclusieve ingrediënten, het vullen van de flesjes en de logistiek. Daarom kost Lucht (zonder verleiding) slechts 4,99, een fractie van de gemiddelde parfumprijs van 90 euro.

Dit is de samenstelling van de lichtgele versie:

  • Eerste laag: topnoten - Ozonic, sinaasappel, neroli.
  • Tweede laag: hartnoten - Jasmijn, zwarte peper.
  • Derde laag: basisnoten - Vanille, amber, sandelhout, witte muskus.

En dit is de mix van de lichtblauwe:

  • Eerste laag: topnoten - Bergamot, citroen, kardemom.
  • Tweede laag: hartnoten - Jasmijn, rozemarijn, roos, muguet.
  • Derde laag: basisnoten - Leer, tonka, witte muskus, vetiver.

Lucht is vanaf zaterdag 29 augustus in de winkels en de webshop verkrijgbaar. In alle winkels zijn geurtesters beschikbaar, zodat je zelf even kunt ruiken of je het lekker vindt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in