Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Echt: Een wit gebit snoept wel 5 jaar van je leeftijd af

Een stralende lach is een prachtig visitekaartje natuurlijk, maar dat je ook daadwerkelijk jonger wordt geschat door een wit gebit, vonden wij wel verrassend. Uit onderzoek blijkt: Mensen met witte tanden zijn succesvoller, vinden sneller een baan, zijn aantrekkelijker en worden vijf jaar jonger ...

Echt: Een wit gebit snoept wel 5 jaar van je leeftijd af

Een stralende lach is een prachtig visitekaartje natuurlijk, maar dat je ook daadwerkelijk jonger wordt geschat door een wit gebit, vonden wij wel verrassend. Uit onderzoek blijkt: Mensen met witte tanden zijn succesvoller, vinden sneller een baan, zijn aantrekkelijker en worden vijf jaar jonger geschat.

Dat zijn niet de minste resultaten uit een Brits onderzoek onder tweeduizend mannen en vrouwen.

‘Of je nu op zoek bent naar een baan of naar een nieuwe liefde, een stralend gebit is een slimme investering op meer gebieden,’ aldus cosmetisch tandheelkundige Dr. Uchenna.

Een hoge investering hoeft het niet te zijn: tandartsen hebben doorgaans betaalbare kuren en gewone whitening-tandpasta’s zorgen ook al voor een witter gebit, zo ontdekten onderzoekers van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.

‘De basiskleur van de tand wordt misschien niet witter, maar de oppervlakkige verkleuring die bijvoorbeeld ontstaat door het drinken van koffie, thee of rode wijn vermindert door die tandpasta’s wel,’ aldus ACTA-onderzoeker Fridus van der Weijden.

Dat is goed om te weten, wij poetsen nergens anders meer mee.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in