Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Droog winterhuidje? Op naar het tuincentrum!

Oké, je moet maar net zin hebben in het tuincentrum met kerst. Maar waar een beetje groen al niet goed voor blijkt...

Droge huid? Investeer in meer planten

Met de overgang van de herfst naar écht winter merk je wel dat je huid het zwaar heeft. Droge handen, lippen, wangen... Je kan er bijna niet tegenin smeren.

Maar dat hoeft ook niet, want naast moisturizer blijkt er nog een heel doeltreffende manier om je huid aan het nodige vocht te helpen. Hulp uit groene hoek.

Planten ademen uit

Uit onderzoek door de Royal Horticultural Society van Groot-Brittannië blijkt dat kamerplanten droge huid aanpakken door te zorgen voor een hogere luchtvochtigheid in binnenruimtes. Planten 'transpireren' vocht de lucht in (ze ademen als het ware uit). En die planten die de meeste gietertjes nodig hebben, zijn ook de planten die het meest 'uitademen'.

Gevolg: een betere luchtvochtigheid, wat goed is voor je gezondheid, je ogen (ook al zo droog!) en ja: je huid. Want een gehydrateerde huid heeft minder rimpels, minder roodheid en ziet er sowieso voller en gezonder uit.

Gelukkiger mens

Alsof dat nog niet overtuigend genoeg is, krijgen we van planten ook nog eens een cerebrale beautyboost. Een groene omgeving zorgt voor een lagere bloeddruk, een betere concentratie én een boost van onze immuniteit. En je wordt er gelukkiger van, ook dat is onderzocht. En een gelukkig mens straalt, toch?

Snel op naar het tuincentrum dus. Al begrijpen we het ook als je even wacht tot na de feestdagen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Getty Images