Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Drie keer raden waar wij minder zin in hebben als hij een slechte adem heeft

Een rimpel of een maatje meer? Dat blijkt niet zoveel uit te maken als het om de liefde voor je partner gaat. Maar die slechte adem, díe gooit roet in het eten. Sterker nog: 60 procent van de Nederlanders heeft minder zin in seks als de ander een slechte adem heeft. Daar gaat de passie Hoewel een...

Drie keer raden waar wij minder zin in hebben als hij een slechte adem heeft

Een rimpel of een maatje meer? Dat blijkt niet zoveel uit te maken als het om de liefde voor je partner gaat. Maar die slechte adem, díe gooit roet in het eten.

Sterker nog: 60 procent van de Nederlanders heeft minder zin in seks als de ander een slechte adem heeft.

Daar gaat de passie

Hoewel een roze bril en verliefdheid de minder leuke eigenschappen kunnen verbloemen, zijn een slechte adem of een onverzorgd uiterlijk factoren die de passie abrupt kunnen verstoren. Een maatje meer, een rimpeltje of een grijze haar maakt niet direct minder aantrekkelijk blijkt uit onderzoek* van datingsite Parship.nl.

Slechte adem grootste afknapper

Niet voor niets wordt er afgeraden om knoflook te eten op een eerste date. Het onderzoek wijst uit dat meer dan 60 procent van de singles een slechte adem een grote libido-killer vindt. Behalve tandenpoetsen, mag de persoon ook van tevoren even zijn of haar nagels knippen en een schoon shirt aantrekken, want een onverzorgd uiterlijk is voor meer dan de helft van de singles (56%) een echte no-go. 

Lees ook: Slechte adem? 10 verrassende oorzaken (en hoe je er een ander netjes op attendeert)

Mentale aantrekkingskracht

Met enkel tandenpoetsen en een frisse douche zijn we er volgens een aantal van de singles nog niet: bijna de helft (47%) van hen vindt het ook belangrijk dat de persoon in kwestie interesse toont. “De kracht van passie zit, naast de uiterlijke factoren, ook in de inhoud. Interesse tonen en humor gaan hand in hand met aantrekkingskracht. Vooral vrouwen geven aan dat ze dit belangrijk vinden tijdens de zoektocht naar een potentiële partner”, aldus Femke van der Hoeven, Country Manager van Parship.nl. 

Ik heb eerbied voor jouw grijze haren

Er zijn factoren waarvan wordt gedacht dat ze storend kunnen zijn voor de aantrekkingskracht, maar een groot deel hiervan blijkt absoluut geen probleem onder de ondervraagden. De singles zijn het er unaniem over eens (99%) dat zichtbare ouderdom, zoals een paar rimpels en grijze haren, geen invloed hebben op de aantrekkingskracht van de date in kwestie. Opvallend uit het onderzoek is dat ook slurpen, boeren laten of een beetje aankomen voor 9 op 10 respondenten geen probleem is voor het libido.

Goed gesprek voor meer passie

Maar stel dat de passie nou wel uit onze toekomstige relatie verdwijnt, wat doen we dan? Meer dan 70 procent van de respondenten geeft aan dat ze met een goed gesprek meer passie hopen op te wekken. Daarnaast zouden ze de volgende stappen ondernemen: 

63%    Er samen op uitgaan, zoals uit eten of naar de bioscoop

45%    Meer persoonlijke aandacht, zoals elkaar complimenteren en verrassen

39%    Het gezellig maken thuis, zoals lekker koken en kaarsen aansteken

24%    Vaker initiëren van seks

14%    Sexy lingerie dragen of kopen voor de partner

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.047 leden van Parship Nederland (18 tot 80 jaar), april 2017.