Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Door deze 5 'tweakments' zien sterren er zo fris uit

Hysterische chirurgische taferelen zijn het niet, maar ze spelen ook niet eerlijk.

Brie Larson Naomi Campbell Catherine Zeta Jones Cannes

Hoe dóen ze dat toch? Wat zit er in het water in Hollywood dat iedereen er zó stralend uitziet op de rode loper? En hoezo zien ze er op paparazzibeelden vaak veel, nou ja, normaler uit?

Goede dokters, is al jaren het publieke geheim. Maar waar dat vroeger nog betekende dat er volop gefacelift en gesneden werd, zijn de behandelingen voor die Hollywood Glow tegenwoordig een stuk subtieler. Meer in de lijn van gezichtsbehandelingen en kleine tweaks (tweakments dus, met een schattig woord), waarvan je dezelfde dag nog hersteld genoeg bent om je in het openbaar te laten zien.

Zie je ook deze week weer allerlei foto’s van het filmfestival van Cannes voorbij komen en denk je: ‘HOE DAN?’. Niet door make-up alleen, dat staat vast. Maar bijvoorbeeld wél door deze vijf tweakments die jij waarschijnlijk niet laat doen en zij wel.

Getty Images

1 – Mesotherapie

Een behandeling waarbij een vitaminecocktail op maat gemaakt op jouw wensen in je huid wordt geïnjecteerd. Gevolg: een stralende, glowy huid die er jaren jonger uitziet. O ja, en als ze dan toch liggen, gooien ze er natuurlijk ook nog even een facial van 500 dollar tegenaan. En dat elke paar weken. Zeg nou zelf: lig jij zo vaak bij de specialist?

2 – (Lip)fillers

Die heel overdreven kussens van lippen zijn echt passé, maar er is bijna geen ster die geen fillers in de lippen heeft, helemaal niet op een zekere leeftijd. De nieuwste generatie fillers beweegt heel natuurlijk mee met je lippen en is veel minder bol. Daarnaast worden er heus nog meer fillers gebruikt, vooral om volumeverlies in de wangen en op de slapen tegen te gaan. Echt waar: ‘temple-fillers’, fillers voor je slapen dus, zijn razendpopulair momenteel omdat je er frisser van uit gaat zien. #onthouden

Getty Images

3 – Profhilo

Een injectable hyaluronzuur en dé meest geboekte behandeling in LA in 2023. Gelijk een stralend en extreem gehydrateerd huidje, en perfect om vlak voor een event te laten doen. De sterren beginnen vaak zes weken van tevoren en komen er eens in de week voor terug. Schoonheid komt van binnenuit namelijk.

4 – Babybotox

Als in: een heel klein beetje Botox dus. Waar er vroeger lustig hele spuiten werden gelost, praten we nu van speldenprikjes. Maar hoe hip het in Hollywood ook is om te zeggen dat je ‘geen Botox (meer)’ gebruikt, wat ze eigenlijk bedoelen is: niet zoals vroeger. Verdunde Botox is nog helemaal happening. Het legt de spieren niet meer plat, maar maakt ze wel iets zwakker.

Getty Images

5 ­– Liquid nose jobs

Excuse me? Jazeker, een nieuwe neus dankzij fillers, de techniek staat voor niks tegenwoordig. Het idee is dat de neus ‘in balans’ wordt gebracht. Of soms de kin, want door een uitgebalanceerde kin (je moet maar weten dat je die moet hebben) lijkt je neus ook beter op je gezicht te passen. Een optische illusie, en daar zijn ze natuurlijk dól op in Hollywood.

Dus voor je je nog weer eens afvraagt hoe ze het toch doen… weet dat je genept wordt. En dat dit soort nepperij ook in Nederland gewoon te boeken is, mocht je denken: well done.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Getty Images