Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Doe de test: Hoe fit ben jij?

In onze queeste naar een zomerfit lichaam (in 6 weken badpakklaar) is het wel nuttig om vast te stellen hóe fit we op dit moment zijn. Dit zijn de 5 dingen die je als veertig-plusser zou moeten kunnen. Zo niet? Dan is dít het moment om daar iets aan te doen. Los van of je het voor de zomer doet o...

Doe de test: Hoe fit ben jij?

In onze queeste naar een zomerfit lichaam (in 6 weken badpakklaar) is het wel nuttig om vast te stellen hóe fit we op dit moment zijn. Dit zijn de 5 dingen die je als veertig-plusser zou moeten kunnen.

Zo niet? Dan is dít het moment om daar iets aan te doen. Los van of je het voor de zomer doet of niet.

Kan jij het?

Als fitte veertiger zou je zestig seconden moeten kunnen sprinten zonder pauze te nemen, weten de experts van www.sport.nl.

Je moet ook tien push-ups zonder pauze kunnen doen en gemakkelijk je tenen kunnen aanraken terwijl je benen gestrekt zijn.

Fabulous fifty?

Dan doe je probleemloos vijf burpees zonder pauze, je kunt zestig seconden op een gematigd tempo lopen zonder te stoppen en met je benen gekruist op de grond gaan zitten zonder dat je hierbij je handen gebruikt, en daarna weer rechtop gaan staan.

Op www.fitsociety.nl vind je voorbeelden van burpees.

Zomerfittips:

Met een kwartiertje krachttraining per dag, kom je al een heel eind. Klik hier voor oefeningen die je gewoon lekker thuis kan doen.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.