Dit zijn de 6 beste anti-jetlagtips

Dit zijn de 6 beste anti-jetlagtips

Na een lange vlucht snel uitgerust en fris aan je vakantie kunnen beginnen? Dat doe je met deze tips...

1. Zet de klok

Het klinkt misschien raar, maar het kan een idee zijn om je klok twee dagen voor vertrek alvast op de tijd van je bestemming te zetten. Reis je naar het oosten: ga een paar uur vroeger dan normaal in bed. Reis je naar het westen: ga dan een paar uur later.

2. Let op wat je eet

Eet in het vliegtuig zo min mogelijk en pas je na aankomst meteen aan. Is het daar tijd om te ontbijten, ontbijt dan. 

3. Drink!

Water dus. Door de erg droge lucht in het vliegtuig raakt je lichaam uitgedroogd. Vermijd alcohol, dat maakt het alleen maar erger. Beperk ook je hoeveelheid koffie. Voldoende drinken is één van de beste anti-jetlagtips. 

4. Beweeg 

Een lange vlucht betekent lang stilzitten. Dat is slecht voor je bloedsomloop. Sta regelmatig op om door het gangpad te lopen. Als iedereen slaapt, kan dat makkelijk.  Het ontspant je, waardoor je ook beter kunt inslapen.

5. Draag losse kleding

Zorg daarom voor comfortabele kleding waarin je makkelijk kunt bewegen.  

6. Wees voorbereid 

Zorg dat je een trui, sokken en een slaapmaskertje bij de hand hebt voor als je indommelt. En fasten your seatbelts, dan hoeft de stewardess je niet wakker te maken als er turbulentie is. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in