Dit is de beste motivatie om toch even te smeren

Dit is de beste motivatie om toch even te smeren

Neem even een kijkje in de toekomst: zó zie je er later uit als je je nu niet voldoende tegen de zon beschermt.

Iedereen weet dat zonlicht huidveroudering in de hand werkt, maar niemand is echt dol op zonbescherming. Niet alle producten trekken even goed in. Als het warm is wil je het liefst zo min mogelijk op je gezicht. En om de twee uur bijsmeren is vaak nogal een uitdaging als je onderweg bent of aan het werk bent.

Dit is de beste motivatie om toch even te smeren

Als wake-up call om je toch aan het smeren te krijgen, is er nu de gratis Sunface app, die laat zien wat de langetermijneffecten op je huid kunnen zijn als je je nauwelijks of niet insmeert (en wat er gebeurt als je regelmatig onder de zonnebank gaat). De app is ontwikkeld door een groep onderzoekers en dermatologen die mensen willen waarschuwen voor schadelijke UV-stralen.

Je maakt even een selfie (of kiest een foto waarop je gezicht goed zichtbaar is), kiest je huidskleur en ziet vervolgens je levensechte spiegelbeeld (de ogen knipperen, je ademt, haalt je schouders op en zucht!) van de toekomst verschijnen, compleet alle gevolgen van de zon. Daarna tik je op de 'sun protection' knop en zie je hoe je eruit zult zien als je wel trouw smeert. Wedden dat je naar je SPF factor 50 hólt?   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in