Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze vrouw is 63 jaar en haar beautygeheim is o zo simpel

Niet te geloven, maar het is toch echt zo: ex-topmodel Christie Brinkley, die geen dag ouder lijkt dan veertig, blies in februari 63 kaarsjes uit. En ze straalt als nooit tevoren. Wat is haar beautygeheim?   Een prachtige lach, nauwelijks een rimpeltje te zien: hoe doet ze dat toch? EyeopenerDat ...

Deze vrouw is 63 jaar en haar beautygeheim is o zo simpel

Niet te geloven, maar het is toch echt zo: ex-topmodel Christie Brinkley, die geen dag ouder lijkt dan veertig, blies in februari 63 kaarsjes uit. En ze straalt als nooit tevoren. Wat is haar beautygeheim?  

Een prachtige lach, nauwelijks een rimpeltje te zien: hoe doet ze dat toch?

Eyeopener

Dat vroegen ze zich ook af bij het Britse beauty-platform Byrdie, en die strikte het knappe ex-model voor een interview. In het gesprek onthult Christie onder andere dat ze op haar twintigste een artikel las dat voor haar een regelrechte eyeopener bleek: "Sinds ik dat stuk las, heb ik één vast ritueel dat ik heel belangrijk vind: mijn huid exfoliëren, dode huidcellen verwijderen."

'Daar komen ze mooi niet mee weg'

Dat doet ze nu al trouw vier decennia lang. "Veertig jaar geleden stuitte ik op een artikel waarin stond dat mannen altijd vijf jaar jonger oogden dan vrouwen van dezelfde leeftijd. De mannen in dat verhaal waren ervan overtuigd dat dat kwam omdat zij zich elke dag schoren en daarmee automatisch hun dode huidcellen verwijderden. Ik dacht: daar laat ik ze mooi niet mee wegkomen! Sindsdien gebruik ik een scrub, en tegenwoordig komt die uit mijn eigen huidverzorgingslijn, omdat het een heel zacht product is."

Lees ook: Uit de kleren op je 49e, Céline Dion doet het gewoon

De echte kracht van een sunblock

Christie vervolgt: "Destijds was ik twintig, en nu heb ik zelf dochters van in de twintig. Allebei hebben ze een prachtige huid, wat ook komt omdat ik vroeger altijd achter ze aan zat met een sunblock. Dat zou ik ook alle twintigjarigen mee willen geven: zorg dat je je huid al vroeg beschermt met een goede crème. En eet gezond. Ik ben ervan overtuigd dat je voedingspatroon voor een groot deel de kwaliteit van huid beïnvloedt."

Regenboog dieet

Wat Christie eet (en wat niet) wil ze ook best verklappen: "Ik ben al praktisch mijn hele leven vegetariër. Dat werd ik toen ik een jaar of dertien, veertien was. Mijn voedingspatroon is plant based, plantaardig dus. Ik heb mijn kinderen grootgebracht op wat ik het 'regenboog dieet' noem: ik wil zoveel mogelijk kleuren op mijn bord, want al die ingrediënten zijn geweldig voor je huid. Het diepe groen van bladgroenten, het paars van druiven… de hoeveelheid anti-oxidanten en vitaminen die je binnen krijgt als je op die manier eet, is ongelooflijk." Wat eet ze absoluut niet? Christie: "Ik probeer zo min mogelijk geraffineerde suikers en witte koolhydraten te eten, die doen niets voor je gezondheid."  

Deze 3 producten worden door scrub-fans getipt:

ZO Skin Health Exfoliating polish € 71,95

Bron beeld: Hollandse Hoogte