Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dé haarkleur van het najaar? Allemaal op 'bronde'!

Niet bruin, niet blonde, maar 'bronde' dus. Verliest je haar langzamerhand haar zomerse highlights, of ben je een beetje uitgekeken op je donkere haarkleur nu het najaar op de stoep staat? De nieuwe trendkleur van het seizoen biedt in beide gevallen uitkomst: met bronde lokken ben je geen blondin...

Dé haarkleur van het najaar? Allemaal op 'bronde'!

Niet bruin, niet blonde, maar 'bronde' dus.

Verliest je haar langzamerhand haar zomerse highlights, of ben je een beetje uitgekeken op je donkere haarkleur nu het najaar op de stoep staat? De nieuwe trendkleur van het seizoen biedt in beide gevallen uitkomst: met bronde lokken ben je geen blondine of brunette, en schitter je de herfst tegemoet.

Goed voorbeeld is actrice Margot Robbie, bekend van haar hoogblonde lokken (de vrouw nam onlangs nog de Barbie-film op notabene!) maar sinds kort een echte Bronde Beauty.

Nou is zij natuurlijk een pláátje wat ze ook op haar hoofd heeft liggen. Maar een kleur als bronde staat eigenlijk iedereen, omdat er oneindig veel mee te variëren valt, net iets blonder of net iets bruiner. En ook uitgroeitechnisch is dit een topper, zoals je je wel voor kunt stellen.

Margot in blondere tijden

Kernwoord mocht je ook een bronde look willen is toch wel balayage, al een tijd in trek, dus je kapper is er vast al goed in geworden. Het is een Frans woord dat eigenlijk staat voor 'vegen'. De haarkleur wordt in highlights door je haar geveegd voor een zacht effect zonder harde lijnen.

Vaak wordt balayage niet tot helemaal op de hoofdhuid aangebracht, wat betekent dat je highlights of lowlights (het ligt er maar net aan of je als blondine naar bronde wil, of als brunette) heel natuurlijk uitgroeien. Je uitgroei-uitgroei kun je tussentijds wegwerken met een slimme spray of poeder.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in