De actrice die nooit oud lijkt te worden: Cate Blanchett (49)

De actrice die nooit oud lijkt te worden: Cate Blanchett (49)

Ons covermodel, Australische actrice, moeder van vier kinderen, muze van Giorgio Armani, een idealistische straatvechter en iemand die zo weinig mogelijk over schoonheid nadenkt: Cate Blanchett. Ze is bijna vijftig, maar straalt als een dertigjarige. 

Hoe doet deze bijna sprookjesachtige verschijning (lelieblanke, transparante huid en lichte, amandelvormige ogen) dat toch?

Natural beauty

Nou allereerst denkt ze zo weinig mogelijk over schoonheid na, zo vertelde ze onlangs in een interview. Juist imperfectie maakt een vrouw of man aantrekkelijk, vindt Cate. Bij haar Oscarspeech in 2014 dankte ze ook de visagie: 'Bedankt dat jullie me mooier maakten. Of althans een poging deden.'

Horror

Uiteraard doet de actrice echt wel haar best om zo fris mogelijk voor de dag te komen. Voeding is voor de actrice heel belangrijk, zeker als ze zich moet voorbereiden op een rol in een film (voor de film Thor: Ragnarok hield ze zich aan streng dieet en haar sportregime was horror). 

Cate in Thor

De actrice die nooit oud lijkt te worden: Cate Blanchett (49)

Lauw water

Zo eet ze alleen maar biologisch en is vlees iets wat ze absoluut niet eet. In The Cut vertelde ze onlangs wat ze zoal op een dag eet. En die dag start al tussen 06.00 uur en 06.30 uur. 'Ik drink een kop koffie, soms wat toast met een ei en altijd een glas lauw water met citroen.'

Wijntje erbij

Haar lunch bestaat vaak uit een salade met vis, avocado, sla en een dressing. In de avond eet ze vaak ook vis (heel soms kip) en gestoomde groenten. En soms ook een goed glas rode wijn. 

Yoga

Ook sport ze heel erg veel. Nadat haar kinderen wakker zijn geworden vroeg in de ochtend en iedereen naar school is, gaat ze hardlopen. Ook houdt ze van pilates, iets wat ze graag in groepsverband doet. En yoga, daar is Cate ook vaak voor in. 

Bron: The Cut/Instyle Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in