• Beauty

De 6 makkelijkste tips voor de verzorging van je 40+ haar

De 6 makkelijkste tips voor de verzorging van je 40+ haar

Door deze kleine dingen geef je nét dat beetje extra aandacht aan je haar waardoor het er véél beter uitziet. Of het nu geverfd, gespoeld of haar natuurlijk kleur heeft, met deze 6 tips help je je haar een handje.

1. De betere borstel

Eén tot twee keer per dag kort je haar borstelen is voldoende – die honderd slagen per dag vind je alleen in sprookjesboeken – maar gebruik wel een goede, schone borstel.

Liefst een smalle bristle brush van zwijnenhaar, die op zachte wijze klitten verwijdert en het talg van je hoofdhuid goed over de lengte van je haar verdeelt (o.a. verkrijgbaar van Mason Pearson en Forsters).

2. Minder vaak wassen

Alles wat je aan je haar doet, is eigenlijk een vorm van beschadigen. Ook wassen, want warm water en haarproducten tasten telkens weer, zij het minimaal, je haar aan.

Steeds meer cosmeticamerken laten bepaalde synthetische stoffen, zoals sulfaten, uit hun formules weg en beperken de hoeveelheid siliconen; ook L’Oréal Paris en Andrélon. 

3. Korter föhnen

Haar houdt niet van hete stylingapparaten. Het slijt sneller, wordt er droger van en kan op den duur broos worden.

Rick van het Meer, eigenaar Kérastase Instituut: ‘Ga pas met borstelen en föhnen aan de slag als je haar al goed handdoekdroog is. Dan hoef je het minder lang te föhnen.

Gebruik vooraf ook een hittewerend product, zodat de warmte minder effect heeft op de conditie.’

4. Los drogen

Wikkel je haar na het wassen niet in een tulband op je hoofd: nat haar is kwetsbaar en kan zo sneller afbreken. Knijp voorzichtig overtollig vocht eruit, kam het met een grove kam door en laat het los hangen om te drogen. 

5. Het nieuwe kleuren

Al wordt kleuren steeds ‘haarvriendelijker’, het blijft een chemisch proces waar je haarconditie een knauw van krijgt. Gelukkig zijn er wel nieuwe technologieën die het haar al tijdens het kleurproces direct herstellen.

Vraag bij de kapper naar behandelingen met Olaplex, Smartbond (van L’Oréal Professionnel) en met WELLAPLEX bij salons die met Wella Professionals werken. 

6. Pil pakken

Er bestaan steeds meer supplementen die de natuurlijke haargroei beloven te ondersteunen. Het meest bekend zijn de supplementen op basis van Biotine (vitamine B8), zink en ijzer of silica (o.a. verkrijgbaar van Oenobiol en Solgar). 

Beeld: iStock