Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Christie Brinkley (63) geeft toe: 'Ik help de natuur een handje'

Christie Brinkley lijkt het geheim van de eeuwige jeugd gevonden te hebben. Maar níet met dank aan plastische chirurgie of andere heftige ingrepen. Jarenlang staat het Amerikaanse ex-topmodel Christie Brinkley bekend om haar exceptionele jonge uitstraling. Haar strenge fitness-routine en strict v...

Christie Brinkley (63) geeft toe: 'Ik help de natuur een handje'

Christie Brinkley lijkt het geheim van de eeuwige jeugd gevonden te hebben. Maar níet met dank aan plastische chirurgie of andere heftige ingrepen.

Jarenlang staat het Amerikaanse ex-topmodel Christie Brinkley bekend om haar exceptionele jonge uitstraling. Haar strenge fitness-routine en strict vegetarische dieet helpen haar daarbij; ook was bekend dat ze soms een filler gebruikte en een enkele anti-aging laserbehandeling kreeg.

Lees ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel 

Jong decolleté

Maar Christie heeft nu ook onthuld in People magazine hoe ze de natuur nog een extra handje helpt. Namelijk met behulp van de injectable Xeomin, voor haar fronsrimpel, en de huid-liftende Ultherapy voor haar nek en decolleté. “Ik vroeg me eerst af of mensen me fake zouden vinden als ze wisten welke behandelingen ik onderga", zegt Christie (63) in People. "Maar het is beter om gewoon eerlijk te zijn en te zeggen: 'Ja, dit is wat ik doe.'"

Spiegeltje, spiegeltje...

Haar doel was nooit "om er anders uit te zien", zegt de vrouw die inmiddels het stralende gezicht is van beide producten. “Maar ik ben bijna 64. Op een bepaald punt heb je soms misschien net wat extra's nodig. Als ik in de spiegel kijk, wil ik dat ik er net zo goed uitzie als ik me voel. En als je iets kunt laten doen waardoor je je zelfverzekerder voelt en lekkerder in je vel zit, dan weet je dat je gezicht bij je uitstraling, je spirit, hoort. En mijn spirit is enthousiast en energiek."

Weg frons

Wat heeft ze precies laten doen? Allereerst probeerde ze de Xeomin (spreek uit als 'Zeomin') uit, een injectable die tijdelijk de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen laat verdwijnen, door je spieren te relaxen en zachter te maken. "Het werkt hetzelfde als andere Botulinetoxine", zegt Brinkley’s dermatoloog Dr. Patricia Wexler. "Maar het is een meer gezuiverde variant. Op de juiste manier geïnjecteerd, zorgt het voor een heel natuurlijk resultaat." Een resultaat dat naar verluidt vier maanden zichtbaar blijft.

Liften zonder snijden

En afgelopen jaar besloot Christie om ook Ultherapy te testen, nadat ze merkte dat ze meer plooien kreeg in haar decolleté. Ultherapy is een niet-chirurgische behandeling, die ervoor zorgt dat ultrasound-technologie de productie van collageen en elasticiteit stimuleert, waardoor de huid in je nek en decolleté wordt gelift en rimpels verminderen.

Natuurlijke look

Dr. Wexler vertelt dat Ultherapy een van haar favoriete trucs is "om de tand des tijds tegen te gaan, zonder dat het lijkt alsof je iets hebt laten doen." De dermatoloog vervolgt: "Dat was denk ik wat Christie er zo in aantrok. Ze wilde een natuurlijke look, en op deze manier gebruik je middelen vanuit je eigen lichaam om nieuw collageen en elastisch weefsel aan te maken." 

Ultherapy had de reputatie om pijnlijk te zijn, maar die tijd is wel voorbij, aldus Wexler. "De technologie is veranderd. Sommige mensen vinden het nog onprettig, maar de meeste mensen ondergaan zo'n behandeling relaxed", vertelt de dermatoloog. Brinkley verwacht dat ze elke achttien maanden Ultherapy zal krijgen. 

'Support elkaar'

“Maar er zullen natuurlijk altijd mensen zijn die dit maar niks vinden, of die hier laatdunkend over praten", zegt Christie. "Maar vrouwen mogen elkaar ook best supporten als ze dit wel willen uitproberen. Als er kleine dingen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je je top voelt: prima toch? Ik wilde mijn 'beauty-geheimen' graag met andere vrouwen delen. Mijn dochters zeiden ook: 'Als jij denkt dat je er anderen mee helpt, go for it." En zo geschiedde.