Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Biedt een dagcrème met SPF genoeg bescherming in de donkere maanden?

Het is allemaal niet zo eenvoudig als één product smeren en goed beschermd zijn. Ook niet nu het kwik daalt.

SPF

Vind je het maar een gedoe, je hele ochtendroutine afwerken en dan óók nog een SPF moeten aanbrengen? En heb je daarom een crème/foundation/BB-cream met zonnefactor aangeschaft? Let dan even goed op. Want zo makkelijk werkt het dus niet.

Want veel belangrijker dan de factor van je product, is hoeveel je ervan gebruikt. Voor SPF staat gemiddeld en half theelepeltje voor je gezicht en hals. En dat is echt veel meer dan je zou denken.

Smeer je zoveel foundation of BB op, dan krijg je een wel heel dikke laag. En smeer je minder, dan keldert die SPF-bescherming dus.

Bovendien kan een SPF kan tegengewerkt worden door actieve ingrediënten in crèmes en serums zoals zuren. Waardoor de zonnefactor automatisch ook weer omlaag gaat.

It’s complicated, kortom. En hoe verleidelijk het ook is om een all-in-one product te shoppen, een beetje dermatoloog zou het afraden. Wat dan wel te doen? Nou ja… smeren dus. Ook nu je minder zon ziet en minder buiten bent (want UV komt gewoon door je ramen heen).

Het is het waard, echt waar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Getty Images/iStockphoto