Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Beautytrends van de herfst: Less is more en eco-beauty

De beautyproducten van nu zijn er helemaal op gemaakt om je op je best te laten stralen, zónder veel overdaad. Benadruk je pluspunten met stijlvolle en subtiele accenten. Deze producten helpen je daarbij. Less is more De populariteit van uitvoerige beautyrituelen zoals die van Zuid-Koreaanse vrou...

Beautytrends van de herfst: Less is more en eco-beauty

De beautyproducten van nu zijn er helemaal op gemaakt om je op je best te laten stralen, zónder veel overdaad. Benadruk je pluspunten met stijlvolle en subtiele accenten. Deze producten helpen je daarbij.

Less is more

De populariteit van uitvoerige beautyrituelen zoals die van Zuid-Koreaanse vrouwen, begint in Europa al weer plaats te maken voor eenvoud. Tijd voor een skincare-detox, met juist mínder huidverzorging.

Laat bijvoorbeeld een serum laten mengen, geheel aangepast aan je persoonlijke huidbehoeften (Universkin) of een krijg een maatadvies op basis van je genen en lifestyle (SkinDNA®).

Een scala aan ingewikkelde stappen ruilen we graag in voor simpelweg een grondige reiniging, gevolgd door (hooguit) een serum en een lik crème. Want wat is er handiger dan één allround anti-aging-crème die alle verouderingstekenen aanpakt?

Lancôme introduceerde daarvoor Rénergie Multi-Glow (€105/50 ml); Sisley brengt een dag- en nachtcrème ineen, Soin Velours, (€163/50 ml) en voor het verfraaiende effect van make-up, verzorging en bescherming zijn Armani Prima Color Control Glow Moisturizer SPF 35 (€48/30 ml) en de CC Creams SPF50 van Chanel (€52/50 ml) aanraders.

Luxe eco-beauty

Natuurcosmetica, of moderner: eco-beauty, is volledig uit de geitenwollensokkenhoek verdwenen.

Sterker nog, er komen steeds meer eco-luxemerken die bewijzen dat een puur-natuur-crème of -olie zonder synthetische toevoegingen net zo goed effectieve anti-aging-verzorging kan zijn (van o.a. Tata Harper, Aromatherpy Associates, Caudalie, Oriflame, La Bella Figura).

Mede dankzij initiatiefnemers van webshops is er ook veel meer keus uit mooie eco-make-upmerken, van Australië tot Hawaï, die qua looks en staying power niet onderdoen voor de bekende luxemerken bij de parfumerieën. Denk aan Nuˉdus, Leahlani, Kjaer Weisz of Axiology.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in