Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Anti-aging: dit wil je weten over laser facials

Voor een glad(der) gezicht hoef je echt niet meer onder het mes. Van vetoplossende prikken tot een softlift: er komen continu behandelingen bij die ook op lange termijn werken. Deze week: de nieuwste laserbehandelingen. Volgens huidexperts is 2019 het jaar van de laser facials. Met dank aan de on...

Anti-aging: dit wil je weten over laser facials

Voor een glad(der) gezicht hoef je echt niet meer onder het mes. Van vetoplossende prikken tot een softlift: er komen continu behandelingen bij die ook op lange termijn werken. Deze week: de nieuwste laserbehandelingen.

Volgens huidexperts is 2019 het jaar van de laser facials. Met dank aan de ontwikkeling van meer ‘mildere’ lasertechnieken wordt deze techniek nu al vaker ingezet, in plaats van de heftigere (pijnlijke) CO2 Resurfacing-laser. Met de nieuwe lasers kunnen specialisten namelijk makkelijker met de diepte experimenteren, waardoor ze ook doelgericht specifieke verouderingstekenen kunnen aanpakken. Zonder de nawerking van de ouderwetse laser, zoals dagenlang roodheid en vervellen. Simpel gezegd zorgt laser voor een gecontroleerde huidschade, zowel door een oppervlakkige verdamping van het toplaagje als de dieper gelegen laag. En dat stimuleert allerlei processen in de huid, van een betere celvernieuwing tot versnelde collageenaanmaak. Laat je vooraf wel goed informeren welke laserbehandeling voor jouw huid geschikt is.

Grove poriën

Halolaser, hybride fractional-laser, wordt aanbevolen bij duidelijke tekenen van zonschade zo-als een grove huidtextuur met verwijde poriën, couperose, pigmentvlekjes maar ook fijne ooglijntjes en diepere rimpels (vanaf € 350, aleidadijkstra.nl).

Wenkbrauwlift

Professionals zijn vol lof over de nieuwe Tixel®-lasertechniek omdat daarmee de kwetsbare oogcontouren behandeld kunnen worden, bijvoorbeeld als alternatief voor een wenkbrauwlift. Ook geschikt voor een alge-hele ‘opstrakking’ van het gezicht tot aan de tere decolletézone aan toe (vanaf € 200, doctorsatsoap.com).

Pigmentvlekken

Picolaser werd voorheen alleen gebruikt om tatoeages te verwijderen, maar blijkt ook een gunstig effect op pigmentvlekken en melasma, zoals een ‘pigmentsnor’ boven je lip. Na de behandeling worden de pigmentdeeltjes in de weken erna zelf door het lichaam op-geruimd (prijzen vanaf € 70, het-lasercentrum.com).

Beeld: iStock/LightFieldStudios

Eerder gepubliceerd als onderdeel van een artikel in Nouveau editie 10/2019

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in