Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Al gehoord van fillers voor je haar?

Er zijn nu ook fillers voor je haar, om beginnende kaalheid tegen te gaan. Hoe zit dat?

Fillers voor haar

Een nieuwe oplossing voor haaruitval!

Je kent fillers als tijdelijke opvulling van rimpels of een middel om gezichtscontouren wat te verfraaien, bijvoorbeeld als het collageen minder wordt. Er zijn nu ook fillers voor je haar, om beginnende kaalheid tegen te gaan. Hoe zit dat?

Naarmate je ouder wordt, worden ook je haarzakjes minder vief met dunner wordend haar, haaruitval en soms zelf kale plekken als gevolg. Een vrij nieuwe methode om een zichtbare hoofdhuid aan te pakken zijn haarfillers.

Die zijn niet te vergelijken met de fillers die voor het gelaat worden gebruikt. Je hebt het in dit geval over injecties van hyaluronzuur en peptiden. Die stoffen stimuleren de doorbloeding van haarfollikels en de aanmaak van groeifactoren, zodat een haarzakje weer productiever wordt.

Slaat het aan, dan verlies je na ongeveer twee weken minder haar en zou je na vier maanden steeds meer gezonder, dikker haar moeten zien verschijnen. Goed om te weten: het werkt alleen bij haarzakjes die nog haartjes produceren. Echt kale plekken kunnen niet meer gereanimeerd worden.

De behandeling biedt geen blijvend resultaat, je moet het bijhouden met af en toe een booster of een herhaalbehandeling.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Gettyimages