Ageless zonnen: zoveel zonne-uren zijn gezond

Ageless zonnen: zoveel zonne-uren zijn gezond

Hoe krijg je die mooie vakantiekleur zonder huidveroudering? De experts wijzen de weg naar een zomer van moeiteloos tannen en genieten. 

Wist je dat de hoeveelheid pigment in je huid bepaalt hoe bruin je wordt en niet het aantal zonne-uren per dag? Langer dan twee uur bakken in de zon heeft nauwelijks zin voor je bruiningsproces. Je bent dan zo goed als 'uitgebruind'.

Idealiter breng je 's ochtends tussen tien en twaalf én einde dag enkele uren in de zon door. Dan is de zonkracht minder sterk, maar pak je toch meer dan genoeg uren om een fijne tint op te bouwen.

Verkeerde zuinigheid

Het is altijd zo aantrekkelijk om eerst de restjes zonnebrandcrème van vorig jaar op te maken, maar toch kun je dat beter niet doen. Zodra een product geopend is, loopt de kracht van de beschermingsfilter al terug. Na een jaar schijnt de kracht van een filter in werkzaamheid gehalveerd te zijn. 

Je leest meer over ageless zonnebaden in de nieuwste Nouveau. 

BESTEL NOUVEAU ONLINE

Koop de nieuwste Nouveau nu in de winkel of bestel 'm hier.

Beeld: Unsplashed/Tamara Bellis 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in