Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ageless beautytips: Omhoog met die ogen!

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet. Per slot van rekening veranderen je huid en teint (lijntjes, dofh...

Ageless beautytips: Omhoog met die ogen!

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet. Per slot van rekening veranderen je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) of kan die verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden).

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. Een slimme basis, frisser kleurtje of nieuwe foundation, kan een wereld van verschil betekenen. Hier focussen we op de ogen.

Omhoog met die ogen 

Draag je al jaren trouw dezelfde tint oogschaduw? Niks mis mee, maar houd er altijd rekening mee dat zowel de natuurlijke kleur en ondertoon van je huid als je haarkleur in de loop der jaren kan veranderen.

Soms kan een andere kleursetting dan ineens heel verfrissend uitpakken.

Met oogmake-up kun je bovendien simpele optische trucs toepassen. Een stipje licht weerkaatsende parelmoerglans in de binnenhoeken van beide ogen opent je blik, als een soort ooglift.

Hetzelfde doet een wit of nude potloodlijntje in de waterlijn.

Tegen overhangende oogleden valt helaas weinig te doen, behalve een ooglift, maar gebruik in elk geval geen donkere tint oogschaduw op de oogleden.

Houd, als je oogleden steeds meer verzonken raken, je oogmake-up zo licht mogelijk. Om te voorkomen dat oogschaduw aan de wandel gaat, ophoopt, gaat korrelen of in de oogplooitjes trekt, breng je als basis een eye primer aan.

Zo’n emulsie egaliseert het oppervlak en zorgt ervoor dat (poeder)oogschaduw veel gelijkmatiger en langer hecht. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in