Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 voedingsmiddelen die helpen je huid te beschermen tegen de zon

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die eigenschappen hebben die je  huid helpen te beschermen tegen de effecten van schadelijke UV-straling. Natuurlijk is het niet zo dat dit eten zonnebrandcrèmes vervangt, maar alle kleine beetjes extra bescherming zijn welkom! 1. Kersen Door een hoog gehalte a...

7 voedingsmiddelen die helpen je huid te beschermen tegen de zon

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die eigenschappen hebben die je  huid helpen te beschermen tegen de effecten van schadelijke UV-straling. Natuurlijk is het niet zo dat dit eten zonnebrandcrèmes vervangt, maar alle kleine beetjes extra bescherming zijn welkom!

1. Kersen

Door een hoog gehalte aan melatonine en antioxidanten helpt deze kleine (en lekkere!) fruitsoort de schade van UV-straling voorkomen én herstellen.

2. Paddenstoelen

Selenium is in ruime mate aanwezig in paddenstoelen. Deze stof heeft het lichaam nodig om antioxidanten aan te maken en die zijn weer nodig om de huid van zonneschade door vrije radicalen te herstellen.

3. Granaatappel

Voeg een handje granaatappelpitten toe aan een kan met water voor een lekker verfrissend drankje tijdens het zonnen en je helpt je huid een beetje meer bestand zijn tegen schadelijke UV-stralen.

4. Vette vis

Vis bevat veel goede omega-3-vetzuren, selenium en proteïnen die allemaal noodzakelijk zijn om de huid te helpen herstellen van zonneschade. Makreel bijvoorbeeld, maar ook zalm en sardientjes. En laten die nou ook net superlekker zijn op een zomerse barbecue!

5. Groene groenten

Broccoli, andijvie, spinazie en boerenkool zijn rijk aan luteïne; een stof die ook verwerkt wordt in ‘zonvoorbereidende’ supplementen. Deze stof helpt de huid te beschermen tegen zonneschade. 

6. Rode groenten

Tomaten, pepers, papaya en wortelen bevatten lycopeen, een krachtige antioxidant die vrije radicalen onschadelijk maakt. 

7. Donkere chocolade

Nog een win-win. Chocolade, en vooral de heel pure variant, is rijk aan flavonoïden die UV-schade door zonlicht tegen helpt houden. Maar het is natuurlijk niet heel handig om een reep mee naar het strand te nemen. Eet daarom voordat je gaat zonnen een stukje chocolade. 

Zoals gezegd, goed smeren met een goede SPF zonnebrand is enorm belangrijk, maar deze voeding helpt je toch een beetje beter bestand zijn.

Beeld: iStock. Bron: Libelle.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in